Gräsanden Mona lade ägg på balkongen – fick en babyshower

avBabs Drougge, Nicole Gustafsson

Trots att hon inte var bjuden var hon varmt välkommen. Gräsanden Mona flyttade in på parets balkong och lade ägg i en kruka.

Inför äggkläckningen fick hon en ordentlig babyshower.

– Vi har gått runt och väntat och är jätteglada att det hände nu, säger Linn Hansén.

Det var strax innan midsommarhelgen som mystiska saker började hända på Linn Hanséns, 28, balkong i centrala Stockholm. En morgon när hon skulle vattna blommorna upptäckte hon en grop i en av krukorna.

– Jag tänkte inte mer på det utan vattnade blommorna och gick in. Dagen efter gick jag ut igen och såg att det låg ett ägg där i. Det såg ut som ett vanligt ägg man äter, så jag undrade om det var någon som drev med mig, säger Linn Hansén.

Dagen därpå fick ägget sin förklaring.

– Då låg Mona som hon heter och ruvade på det där ägget. Så det var som vi misstänkte, men det var ju helt otroligt. Mona är en liten gräsand som har tagit sig upp på vår balkong på femte våningen och lagt fem stycken ägg i vår blomkruka, säger Linn Hansén.

1 av 7

Fest för äggen

Linn och sambon tog sig genast an lilla Mona och hennes ägg. Balkongen har försetts med både hönsnät och pool och Mona har fått mat.

Inför den planerade kläckningen ordnade paret även en stor babyshower för de små kycklingarna. Gästerna fick tillsammans komma fram till namn till de små liven.

1 av 4

– De kläcktes på onsdagen den elfte juli. Vi har gått runt och väntat och är jätteglada att det hände nu, för vi åker i väg på semester på lördag. De har fått namnen Pullan Junior, Isak Junior, Kompis och Frank, säger Linn Hansén.

Ett av äggen har ännu inte kläckts, men paret hoppas på att det gör det innan de reser i väg. Under lördagen ska de ha burit ner familjen till vattnet i närheten.

– Jag hoppas att de kommer att sakna oss, men vi kommer nog att sakna dem mer, säger Linn Hansén.

ARTIKELN HANDLAR OM