Banksy

Banksy kritiserar fransk politik i sex nya verk

Av: 

TT

Sex politiska muralmålningar av Banksy har dykt upp i Paris.
Sex politiska muralmålningar av Banksy har dykt upp i Paris.

NYHETER

Gatukonstnären Banksy har satt sin prägel på Paris. Under de senaste dagarna har sex väggmålningar i klassisk Banksy-anda dykt upp i den franska huvudstaden.

Flera av verken berör aktuella politiska ämnen. Bland annat kritiserar konstnären Frankrikes migrationspolitik i ett av verken som föreställer en ung svart flicka som sprejar över en svastika, målad på en vägg intill hennes sovsäck och nallebjörn. Enligt experter är verket en referens till Banksys "Go flock yourself" från 2009.

Målningen har uppförts på en vägg i närheten av ett flyktinghärbärge som stängdes i mars, trots högljudda protester. Efter att härbärget stängdes har drygt 2 000 migranter tvingats sova utomhus. Under söndagen sågs flyktingar sova bredvid målningen.

Ett annat verk som dykt upp i Paris kritiserar förbudet mot niqab – genom att porträttera nationalikonen Napoleon på en hästrygg i full färd att invadera Italien, iklädd en muslimsk huvudbonad.

Verken är inte signerade av konstnären, vilket han sällan gör numera. Banksy har inte heller bekräftat att han står bakom dem på sociala medier. Men med tanke på hans tidigare ställningstagande i migrationsfrågor är konstexperter rätt säkra på att verken är den världsberömda graffitimålarens.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Banksy

Paris