Svensk tonåring utreds för mord i Thailand

NYHETER

Tonåringarnas triangeldrama slutade i tragedi – i går knivhöggs en 18-årig man till döds.

Nu sitter en svensk pojke gripen i Thailand misstänkt för dådet, skriver lokal media.

De tonåriga paret åkte från Sverige till Thailand på semester. Efter en vecka i Pattaya ska paret ha åkt till staden Amphur Muang i östra Thailand, där tjejen ursprungligen kommer ifrån, skriver nyhetssajten Scandasia.com. 

Misstänks ha dödat student

Sent på fredagseftermiddagen, lokal tid, misstänks den minderåriga svenske pojken ha mördat en 18-årig thailändsk student, skriver Pattaya Daily news.

Enligt Scandasia ska 18-åringen och tjejen ha haft ett förhållande innan hon flyttade till Sverige för ett par år sedan.

Hon säger till polisen att hon träffade 18-åringen och att de sedan åkte till hotellet där svensken bodde för att hon skulle presentera de unga männen för varandra.

Där spårade allt ur.

Knivhöggs till döds

18-åringen ska ha sprungit in i svenskens hotellrum och låst dörren för att kvinnan inte skulle kunna ta sig in, har hon berättat i polisförhör. Hon säger att hon hörde hur de båda tonårskillarna bråkade. Fem minuter senare ska 18-åringen blodig ha öppnat dörren och tagit sig ut från rummet, skriver den thailändska tidningen.

När polisen kom till platsen hittades den 18-årige studenten död utanför hotellet. Inne i hotellrummet satt den svenske pojken tillsammans med sin flickvän.

Enligt den thailändska tidningen var svenskens tröja trasig och i rummet fanns pölar med blod. Kniven som ska ha använts hittades också i rummet.

Hävdar självförsvar

Den svenske pojken har erkänt att han dödade 18-åringen, men hävdar att han gjorde det i självförsvar.

Svensken har sagt till polisen att 18-åringen var hotfull, att han sagt att han var avundsjuk på parets förhållande och att han sedan började knuffa svensken.

18-åringen ska ha tagit en kniv och försökt hugga mot svensken som säger att han i självförsvar tog kniven från 18-åringen och högg honom ett flertal gånger.

Poliskällor uppger för Aftonbladet att offret hade flera knivhugg i ryggen.

Den thailändska polisen har informerat svenska myndigheter om att pojken utreds för inblandning i 18-åringens död.

Hålls på ungdomsanstalt

– Vi kan bekräfta att det finns ett sådant här ärende. Tekniskt sett hålls han för utredning, säger Anders Jörle, presschef på UD:s presstjänst.

Pojken, som kommer från mellersta Sverige, sitter nu på en ungdomsanstalt. Ärendet kommer att rubriceras som mord eller dråp, enligt uppgifter från den thailändska polisen till Aftonbladet.

Personal från svenska ambassaden i Bangkok har ännu inte träffat pojken.

– Vi har kontaktat anhöriga eftersom det är en minderårig person och vi kommer säkert att ta kontakt med killen. Det viktigaste är att han får en försvarsadvokat och att rättsprocessen går rätt till, säger Anders Jörle. 

En häktningsförhandling i ärendet kommer troligtvis att hållas i nästa vecka.

Straffskalan för mord i Thailand är 22 års fängelse till livstid. Vid ett erkännande kan strafflängden halveras.