"En konflikt mellan två kriminella grupper"

Foto: Poliser på platsen.
NYHETER

Gängkriget fortsätter i Eskilstuna

På fredagskvällen sköts en 23-årig man ned med ett flertal skott i stadsdelen Nyfors.

Den unge mannen blev svårt skadad i kulregnet.

Polisen fick larmet 20.04. Flera personer hade hört skott i stadsdelen Nyfors – bara ett par hundra meter från torget där det skjutits tidigare i sommar.

– Det pågår en konflikt mellan två kriminella grupper och än så länge finns det inget som talar för att det kommer att sluta, säger Thomas Karlsson, tillförordnad chef för länskriminalpolisen i Södermanland.

Sköts ned vid pizzerian

Ett vittne som Aftonbladet har pratat med bor bara 50 meter från platsen där det sköts. Han satt i soffan när han hörde flera skott avlossas.

– Jag sprang till balkongen och såg att någon hade träffats. Folk skrek på ambulans och var inne på en pizzeria för att hämta papper till den skadade, säger han.

Han såg också de misstänkta förövarna – två män på en svart motorcykel som snabbt körde iväg från platsen.

Ytterligare polisförstärkningar

Polisen i yttre tjänst i Eskilstuna är sedan tidigare förstärkt med anledning av skjutningarna i sommar.

– Även den här skottlossningen har skett inom de grupperingar som varit inblandade i de tidigare mordförsöken, säger Thomas Karlsson på länskriminalpolisen.

Han berättar att man nu även kommer att förstärka sin organisation på utredningssidan.

- Både den reguljära spanings- och utredningsinsats som pågår med anledning av mordförsöken och den särskilda störningsinsats mot lokala kriminella som polisen genomför fortsätter. Med anledning av gårdagskvällens utveckling förstärker vi den dock nu med alla tillgängliga resurser.

Blev stoppad av polisen

Den skjutne satt tillsammans med flera andra personer i en bil som blev stoppad av polisen strax innan skottlossningen. Personerna i bilen blev visiterade och polisen lämnade sedan platsen. Strax därefter avlossades de första skotten.

Den skottskadade 23-åringen fördes i ilfart till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Sjukhuspersonal uppgav för Aftonbladet under fredagskvällen att han blivit skjuten flera gånger i benen. Mannen uppges vara svårt skadad och är nu under behandling. Under lördagen var hans tillstånd stabilt. Hans anhöriga är underrättade.