Nyheter

Anställd häktad för sexbrott på förskola

NYHETER

En anställd vid en förskola i Malmö är häktad på sannolika skäl misstänkt för sexuellt övergrepp, försök till våldtäkt och sexuellt ofredande. Det är tre barn som har utsatts och det har skett på förskolan. Det avslöjades i juni och sedan dess är han häktad. Mannen har varit anställd vid förskolan i tre år. Dessförinnan arbetade han vid en annan förskola i Malmö. Han var även där utpekad för sexbrott, skriver Sydsvenskan.

Mannen nekar till brott.

Polisen vill inte uttala sig om hur många barn som totalt kan vara utsatta.

– Det kan jag inte kommentera nu, vi får återkomma om det, säger Kristina Meijer, chef på enheten för familjebrott på Skånepolisen

– Vi håller förhör och utefter det så tar åklagaren sina beslut. Vi gör detta nogsamt och får se om det finns ytterligare barn som har något att berätta om.

Mannen är i 30-årsåldern. När de misstänkta övergreppen utfördes arbetade han på en privat förskola i centrala Malmö. Föräldrarna på förskolan har informerats om händelserna på ett informationsmöte.

Utöver de tre barn som mannen är misstänkt för att ha utsatt för övergrepp, berättar åklagaren att man utreder ytterligare en händelse från 2005 som involverar ett annat barn.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

20-50 % på nästan alla glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter