– Sofia gick emellan

Av: Niklas Eriksson, Victor Stenquist, Mathias Gerdfeldter

Publicerad:
Uppdaterad:

Nattklubbschefen: Prinsens flickvän var tydligt uppriven

1 av 2 | Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
attackerades här Carl Philip var under natten mot lördag på nattklubben Baoli i Cannes – han dansade och stämningen var god. Ett vittne lämnade klubben vid tretiden, och såg då attacken. ”När vi gick därifrån stannade vi till utanför stället. Då kom plötsligt en hel flock ut. En man höll om prinsens nacke, i nästa stund fick han en ordentlig smäll i bakhuvudet. Det verkade helt oprovocerat.”

Den okände mannen tog ett grepp om prins Carl Philips nacke och slog honom i huvudet.

Då klev flickvännen ­Sofia Hellqvist in i handlingarna.

– Hon gick emellan och hjälpte till. Det syntes tydligt att hon var uppriven efteråt, säger Antoine Lecorche, chef på nattklubben Baoli i Cannes.

Artister, sportstjärnor och kända skådespelare är frekventa gäster på klubben Baoli i Cannes på franska Rivieran. Belägen vid hamnen Port Cano är det nära till stadens mest fashionabla hotell. Utanför står lyxbilar parkerade sju kvällar i veckan.

I fredags var det celebra gäster från Sverige som besökte klubben. Prins Carl Philip, hans flickvän Sofia Hellqvist och vänner till paret festade i vad som av klubben beskrivs som ”ett paradis i det fria”.

”Verkade ha trevligt”

Men som Aftonbladet kunde avslöja i går slutade kvällen i slagsmål och tårar då prins Carl Philip hamnade i slagsmål med för honom okända personer.

– Prinsen satt vid ett bord tillsammans med åtta personer under kvällen. De dansade och det var god stämning. När vi gick därifrån vid tretiden på natten stannade vi till utanför stället. Då kom plötsligt en hel flock ut. En man höll om prinsens nacke, i nästa sekund fick han en ordentlig smäll i bakhuvudet. Det verkade helt provocerat, sa en besökare i går.

På Aftonbladets exklusiva videoklipp av händelsen syns hur flera personer försöker sära på Carl Philip och övriga i bråket.

Till slut var det flickvännen Sofia Hellqvist som med hjälp av vakter fick loss prinsen.

– Hon gick emellan och hjälpte till. Det syntes tydligt att hon var uppriven efteråt, säger Antoine Lecorche, chef på Baoli, när Aftonbladet träffar honom utanför nattklubben.

Enligt Lecorche satt sällskapet och åt och drack under kvällen och ingen i personalen ska ha lagt märke till att något var fel eller att någon ska ha bråkat med svenskarna.

– De verkade ha det väldigt trevligt, men för oss var de anonyma. Ingen lade egentligen märke till dem, då vi inte kände igen prinsen, säger Lecorche.

Bråkade på klubben

Vad som orsakade bråket är ännu oklart, och uppgifterna går isär.

Vittnen som Aftonbladet tidigare pratat med har uppgett att bråket måste ha börjat redan inne på nattklubben. Något som förnekas av nattklubbschefen.

– Nej, då hade jag fått höra det. Vi håller bra koll på vad som händer här inne, men kan inte veta vad som pågår utanför, säger han.

Ingen anmälan – ännu

Däremot hade klubbens vakter hjälpt till att sära på grupperna och se till att de begav sig åt olika håll.

– Jag ringde själv efter taxi till några, säger Antoine Lecorche.

Slagsmålet har inte resulterat i något rättsligt efterspel – än.

– Vi har mottagit information från svenska hovet om händelsen. Men vi kan inte inleda en undersökning eftersom vi inte har några konkreta vittnes- mål eller uppgifter att gå på. Ingen inblandad har hört av sig till oss, så därför har vi ingen officiell brottsrubricering, säger Pierre-Henry Brandet, talesman för det franska inrikesministeriet.

Som ställer sig frågande till att ingen anmälan har gjorts från hovet.

– Om prinsen till slut vill upprätta en anmälan så kommer vi självfallet att inleda en förundersökning.

Publicerad: