Nyheter

Följ 1 majtalen på aftonbladet.se

Av: 

Susanna Vidlund

NYHETER

Opinionssiffrorna fått sig en rejäl skjuts – efter ett turbulent år.

I dag sprider S-topparna ut sig över landet för att sprida sitt budskap.

Men även oväntade namn finns bland årets talare.

Följ alla de stora 1 majtalen på aftonbladet.se.

"Upp till kamp för familjen".

På det temat första maj-talar Marcus Birro för Kristdemokraternas räkning i Uppsala.

Han är bara en av många kända profiler som tar till orda på arbetarrörelsens demonstrationsdag.

– Jag tycker det är storartat att 1 maj i Uppsala har blivit en tid och en plats att hylla familjen. Det är både solidariskt, rebelliskt, varmhjärtat och inkluderande. Alltså passar dagen utmärkt, jag är stolt att få vara med, säger Marcus Birro. Även den kända psykologen Eva Rusz medverkar.

De är inte de enda kändisarna som befinner sig i Uppsala den 1 maj. Skådespelaren och författaren Per Ragnar talar för Socialdemokraterna och den tidigare vänsterledaren Lars Ohly talar också där.

Fotbollsprofil talar i Kalmar

En annan lite mer oväntad första maj-talare är Henrik Rydström, som är lagkapten och Kalmar FF:s största profil. Han är inte medlem i Socialdemokraterna, men bekänner politisk färg i tidningen Östran.

– Problemet med att tillhöra ett parti är att man lätt tappar alla som inte tillhör just det partiet. De slutar lyssna på en eftersom man är moderat eller socialdemokrat. Och det vill jag undvika. Men om du sätter en pistol mot mitt huvud och kräver att jag tillkännager att jag sympatiserar med Alliansen skulle jag ändå svara nej.

Den som vill lyssna på Henrik Rydström får ta sig till Larmtorget i Kalmar på första maj.

Leder tåg genom Stockholm

I Stockholm kan man höra Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin tala. Först i Tornparken i Sundbyberg med start klockan 10.

Sedan hörs hon i centrala Stockholm. Samling sker vid Humlegården klockan 13 och en timme senare går demonstrationståget mot Norra Bantorget.

Dessförinnan hörs Ibrahim Baylan, skolpolitisk talesperson för Socialdemokraterna tala klockan 11.00 vid Norsborgs Centrum.

I Sigtuna kommun talar tidigare partiordföranden Mona Sahlin klockan 11.00 på Sätuna torg i Märsta.

Bodström och Persson

Den tidigare justitieministern Thomas Bodström (S) kommer att hålla första maj-tal i Katrineholm och Vingåker.

Även den före detta statsministern Göran Persson talar på Elektron i Gnesta cirka klockan 11.50.

I Eskilstuna första maj-talar Mikael Damberg som är ordförande för Socialdemokraterna i Stockholms län och ledamot i partiets mäktiga verkställande utskott, rapporterar tidningen Folket.

LO i Trollhättan

LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin första maj-talar på tre orter, med start i Ale på 09.30 morgonen, vidare mot Trollhättan och sedan avslutar hon i Bengtsfors / Ed i Ekaparken klockan 16.00.

I Blekinge hörs Håkan Juholt tala i Sölvesborg och i Göteborg hörs S-ledaren Stefan Löfvén tala 16.30 på Götaplatsen.

KSMB:s sångare

I Norberg kommer Johan Johansson, tidigare trumslagare och sångare i KSMB, tala för Vänsterpartiet.

Kramfors-borna och Sollefteåborna får lyssna på författaren och debattören Carl Hamilton och i Härnösand kommer Elvy Söderströms, socialdemokratiskt kommunalråd i Örnsköldsvik och ledamot i partiets verkställande utskott,  stämma att ljuda, rapporterar tidningen Allehanda.

Aftonbladet bevakar direkt

  Direktrapportering från alla de stora talen: Stefan Löfven, Mona Sahlin, Göran Persson, Håkan Juholt, Jonas Sjöstedt, Magdalena Andersson och Marcus Birro.  Analys  Debatt  Live-tv  Live-bildspel

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert: