Nyheter

Nu kommer ryska kylan

Av: 

Olof Svensson

NYHETER

Högtryck från öst ger minusgrader i hela landet

PÄLSA PÅ DIG! Nästa vecka är det dags för november att leva upp till ryktet som vintermånad då det väntas bli minusgrader i hela landet. Det är ett ryskt högtryck och vindstilla dagar som kommer att pressa ner temperaturerna.
PÄLSA PÅ DIG! Nästa vecka är det dags för november att leva upp till ryktet som vintermånad då det väntas bli minusgrader i hela landet. Det är ett ryskt högtryck och vindstilla dagar som kommer att pressa ner temperaturerna.

Nästa vecka kommer köldchocken.

Ett ryskt högtryck tyglar de skandinaviska vindarna.

Resultatet: minusgrader i hela landet.

Men redan i dag föll snö i delar av Sverige.

Förbered dig på rysskyla nästa vecka. Från norra Sverige ner till sydligaste Skåne väntas minusgrader, enligt en färsk fyraveckorsprognos från norska Stormgeo.

– I södra Sverige blir det kallt både om nätterna och på dagarna. Solen är så svag att den inte värmer upp om dagarna. Dessutom kommer det att vara vindstilla och då blir det kallare, säger meteorologen Roar Inge Hansen.

I södra Sverige fryser det till mer än normalt, men i norr blir det något varmare. Resultatet blir likartade temperaturer i hela landet.

”Kan komma snö”

Men något snökaos är inte att vänta.

– I fjällsträckan mot norska gränsen kan det bli snö, annars tror jag inte det blir något, säger Roar Inge Hansen.

Det massiva högtrycket över Ryssland och östra Europa har präglat det svenska vädret en längre tid.

Värmen återkommer

Under den kommande veckan skapar det berg- och dalbana för oss nordbor. Temperaturerna väntas gå upp och ner från dag till dag.

– I helgen blir det minusgrader och vintertemperaturer. Under början av nästa vecka stiger det lite, sedan sjunker det raskt igen. Tittar man framåt tio dagar ser det ut att bli strax under noll grader i stora delar av landet, säger Martin Hedberg, meteorolog på klart.se.

I slutet av november och in i december gör vintern åter reträtt. Enligt Stormgeos prognos väntas regn och milt väder. Någon snö är heller inte att vänta, såvida det inte fryser till.

– Högtrycket kommer framöver ge oss klara nätter med ett kallare klimat. Sedan kommer ett nytt lågtryck och då väntas nederbörd, säger Camilla Albertsen på Stormgeo.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert: