Pastapaket med tomat, broccoli och sardeller

NYHETER

Cartoccio di orecchiette

1 av 2 | Foto: Fint och förföriskt De här pastapaketen serveras direkt nybakade från ugnen. Med smak av vitlök, peperoncino och basilika blir paketen lika fina som goda.

En riktigt god och lite ovanlig ­kombination av smaker.

– Den blir dessutom snygg vid ­servering när man ugnsbakar den i folie, säger Paolo.

Foto: Nu i din butik!

Ingredienser för fyra personer

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka orecchettin al dente i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen, tillsätt broccolin när 5 minuter av koktiden kvarstår (färsk pasta har en kortare koktid, torkad lite längre).  Häll av vattnet i ett durkslag. Spara lite av kokvattnet för att späda såsen.

3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna, tillsätt vitlök, peperoncino, tomater, sardeller, persilja, basilika, salt och peppar. Fräs samman allt och späd eventuellt med lite kokvatten och låt såsen koka på låg värme i 5–8 minuter. Ta upp peperoncinon och vitlöken som kastas. Blanda i pasta och broccoli.

4. Häll över såsen med orecchiettin och broccolin på ett stort aluminiumfolieark ­eller fördela på mindre ark för portioner. Tillslut folien väl och sätt in ugnen i cirka 3–5 minuter.

5. Lägg foliepaketet på ett uppläggningsfat och servera pastan med färskriven parmesanost.

Varje dag hela sommaren tipsar ex-boxaren och kokboks­författaren Paolo Roberto om middagsmat för hela familjen.

Smakerna är italienska och mål­tiderna lättlagade och nyttiga.

Många av rätterna tar bara ­30 minuter att tillaga.

Smaklig måltid!

Paolo Roberto