Nyheter

Stora översvämningar i Stockholm

Av: 

Linda Aziz

NYHETER

Översvämningar och läckage. Det kraftiga regnet i Stockholm skapar just nu stora besvär på flera håll i Stockholm.

– Det såg ut som att det var kaos, hela taket läckte på flera ställen samtidigt, säger Patrik Nygård, 18.

Patrik Nygård skulle ta pendeltåget till Södertälje när han drabbades av en kalldusch. Taket över trapporna som går upp till perrongen på centralstationen i Stockholm läcker in, som var på väg till Södertälje när han drabbades av en kalldusch på perrongen.

– Jag blev superblöt, jag tycker det är konstigt att de inte kan underhålla taket. SL borde kolla upp det här så att det inte händer igen, säger Patrik Nygård.

Förutom att taket över perronger på T-centralen läcker kraftigt, är det enligt uppgifter till Aftonbladet stora översvämningar vid tunnelbanestationen vid Fridhemsplan uppgång mot Västermalmsgallerian.

Joakim Jonsson, 21, skulle äta lunch med jobbet och tog tunnelbanan till Fridhemsplan när han såg de stora översvämningarna i området kring spärrarna.

– Det forsade in vatten från taket. Det var sjukt, det var det. MTR-vakterna såg väldigt obekväma och lite förbryllade ut, säger han.

SL har just nu stängt av rulltrapporna vid Fridhemsplan på grund av översvämningarna och personal är på väg dit för att se över hur de kan sanera området så fort som möjligt.

– Vi har inga uppgifter om att det ska regna in på centralstationen, men vi kommer att titta på det också, nu när ni säger det, säger John Sjöström, kommunikatör på SL.

Anledningen till översvämningarna är att det kommit mer regn än vad som kunnat forslas undan. De ska se över sina anläggningar så att det inte ska hända igen.

– Vi hoppas på att åtgärda det så snart som möjligt, säger John Sjöström.
Drabbade resenärer uppmanas kontakta kundtjänsten.

Texten uppdateras

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: