Nyheter

Kraftiga störningar hos Telia

Av: 

Oskar Forsberg

Karin Winter

NYHETER

Telia dementerar att störningar med kundtjänst och intranät skulle ha något med en virusattack att göra. Enligt uppgift till Aftonbladet låg intranätet och kundtjänst nere sedan klockan nio på morgonen, samtidigt som FBI stängde ned flera servrar på grund av virus.

Den uppgift som kom till Aftonbladet om att Telia och Tele2 skulle ha drabbats av ett virusattack dementeras nu av båda företagen.

Att Telia hade problem med sitt intranät och sin kundtjänst hade ingen som helst koppling med trojanattacken, säger deras presschef Karin Nordlund.

– Vi gjorde en förändring i vårt interna system, vilket gjorde att vårt interna stödsystem fick störningar. Nu är det åtgärdat och man kan som kund komma fram till kundtjänst igen, säger hon.

Enligt uppgift till Aftonbladet satt satt sysslolösa eftersom intranätet låg nere och kunder kunde inte komma fram till kundtjänst efter klockan nio i dag på morgonen. Tele2 sa sig inte veta om några störningar.

Stängdes ned

FBI stängde i dag ned flera illegala servrar, på grund av ett gammalt virus.

Trojanen kallas Dnschanger och upptäcktes redan för fem år sedan. Trojanen ändrar en infekterad dators inställningar till att peka mot några skurkservrar. Servarna vidarbefodrar sedan surfaren till en rad olika skumma hemsidor. Genom att i hemlighet styra om de infekterade datorernas väg ut på nätet har de ansvariga bland annat kunna tjäna stora pengar på annonser och spam.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter