Mordutredningen läggs ner i Birsta

Publicerad:
Uppdaterad:
Kvinnan hittades död i början av augusti.
Foto: Robin Nordlund
Kvinnan hittades död i början av augusti.

NYHETER

Som Aftonbladet tidigare berättat hittades en 53-årig kvinna död i sin bostad i Sundsvall den 8 augusti i år.

180 förhör och 110 dokument senare läggs förundersökningen om mord ner.

– Det finns ingen annan förklaring till det här än att det är en olycka, säger Annica Odelind, informationschef vid polisen i Sundsvall.

När kvinnan hittades avliden i sin lägenhet i Birsta, utanför Sundsvall tidigare i sommar misstänkte misstänkte polisen att hon har mördats.

– Man såg på plats att hon inte dog av naturlig orsak, sa Annica Odelind, till Aftonbladet då.

Skadades i garaget

Men i dag kom beskedet att polisen beslutat sig för att lägga ner förundersökningen om mord.

Kvinnan skadades i garaget efter att hon ramlat ihop ska hon på egen hand ha tagit sig in till huset där hon försökt ringa 112, men inte klarat det på grund av sin skada.

Kriminalteknikerna har inte hittat några spår av en annan person eller några tecken på att något mordvapen skulle använts. Dessutom har kvinnan inga avvärjningsskador.

Oklart vad hon dog av

Och det hundratal förhör som genomförts har inte kunnat visa på några motiv eller  någon misstänkt.

– Någon förklaring till hur skadan uppstått finns inte trots tre veckors intensivt arbete. Vi har inte heller kunnat hitta något verktyg eller vad det nu var för något som skadade henne, säger Annica Odelind.

En möjlig orsak till varför det verktyg eller föremål som kvinnan skadad sig på inte hittats är att någon av de lösspringande hundarna burit iväg det, enligt polisen.

– Det är naturligtvis en besvärande sak att inte ha hittat föremålet som dödade henne, men vi hela utredningen tyder på en olycka och därför läggs förundersökningen om mord ner, säger Annica Odelind.

Publicerad: