Snackade skit om Obama – sparkas

avIvar Nilsson

Förhördes av Secret service

Ted Nugent skulle ha varit öppningsakten vid en konsert på en amerikansk militärbas.

Men efter att den konservative rockmusikern uttalat sig hotfullt om president Obama har arrangören nu strukit hans framträdande, skriver Huffington post.

Foto: Scanpix
Ted Nugent.

Det var under en radiointervju förra helgen som den amerikanska rockmusikern Ted Nugent jämförde Barack Obama och hans administration med prärievargar vars huvuden borde "huggas av". Han sa också att han själv skulle vara "död eller i fängelse vid den här tiden nästa år" om Obama blev omvald.

Förhördes av säkerhetstjänsten

Det fick den amerikanska säkerhetstjänsten Secret service att kalla den konservative vapenförespråkaren till ett personligt möte i tisdags. De uppgav senare att de var nöjda med mötet.

– Secret service ser inga ytterligare åtgärder, uppger en talesman för byrån, enligt Huffington post.

Nöjda var dock inte arrangörerna av en konsert som ska hållas vid Fort Knox militärbas i sommar. De valde att stryka artistens framträdande, trots att han skulle ha varit öppningsakten.

Erkände tjuvjakt

– Efter att ha fått kännedom om öppningsakten Ted Nugents offentliga uttalande nyligen, om USA:s president, har ledarskapet för Fort Knox bestämt att ställa in hans framträdande, skriver arrangören på sin Facebooksida, enligt Huffington post.

Det var inte den enda turbulensen kring Nugent den senaste veckan. Rockstjärnan erkände sig också skyldig till tjuvjakt på en svartbjörn i maj 2009. Han ska nu böta 10 000 dollar samt förbjuds att jaga i Alaska under ett år.