Tolv turister döda i bussolycka i Mexiko – två svenskar skadade

NYHETER

Minst tolv personer har dött i en bussolycka i Mexiko, rapporterar nyhetsbyrån AP.

UD har bekräftat att två svenskar finns bland de skadade.

Bussen, med passagerare från ett kryssningsfartyg, var på väg till Mayafolkets ruiner, när den välte på motorvägen.

1 av 4 | Foto: MANUEL JESUS ORTEGA CANCHE/AFP
Bussen var på väg till Mayafolkets ruiner, när den välte på motorvägen.

Olyckan inträffade i förmiddags, enligt mexikanska myndigheter.

Turisterna, som alla var passagerare på ett kryssningsfartyg från Royal Caribbean, skulle besöka mayaruiner vid den arkeologiska platsen Chacchobén, drygt 17 mil söder om staden Tulum i östra Mexiko.

Men på vägen dit välte bussen efter att chauffören förlorat kontrollen när ett av framdäcken fått punktering, uppger vittnen för tidningen Capital.

Videofilmer från platsen visar bussen liggande på sidan ute i vegetationen, medan några överlevande ligger vid sidan av vägen och andra går chockade omkring.

Minst tolv personer har dött i olyckan, enligt mexikanska myndigheter.

31 turister ombord

Bland de 20 passagerare som skadades finns sju amerikaner och två svenskar, enligt Vicente Martin, talesperson för staten Quintana Roos civilförsvar.

Nationaliteterna på de döda är ännu inte fastställda, enligt AP. Enligt obekräftade uppgifter talas det om italienska och kanadensiska turister bland de döda.

Bussbolaget, Costa Maya Mahahual, säger i ett uttalande efter olyckan att bussens passagerare kom från kryssningsfartyg, som hade lagt till i kuststaden Mahahual.

Royal Caribbean bekräftar att passagerarna kom från två av bolagets lyxfartyg, Celebrity Equinox och Serenade of the Seas. 31 turister plus chauffören och en guide ska ha befunnit sig ombord, enligt nyhetsbyrån AFP.

Olyckan ska ha hänt på en raksträcka med lite trafik.

UD: Inga döda svenskar

Utrikesdepartementet har bekräftat att två svenska män finns bland de skadade, men har inga uppgifter om det finns några svenskar bland de som omkommit.

– Ambassaden i Mexico City fortsätter att undersöka om det finns ytterligare svenskar bland de drabbade, säger Erika Dahlberg vid UD:s presstjänst till TT.

Dagens fem rubriker – nyheterna du inte får missa 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Mexiko

Trafik

Olycka