Stenkastande ungdomar på E45:an – polisen vill ha in tips

avEneida Berisha

Publicerad:

Under en veckas tid har resenärer på E45:an utmed Brålanda råkat ut för ungdomar som slänger stenar, smällare och äpplen mot personbilar.

– Oavsett vad man kastar är det farligt, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst till Expressen.

I tisdags kom första vittnesmålet om att stenar ska ha kastats mot en personbil, rapporterar TTELA.

Dagen efter, på onsdagen, ska gänget istället ha kastat äpplen för att på fredagen ta till stenar igen. Denna gång träffades en bil och mannen uppges ha försökt köra efter ungdomarna som cyklade iväg men tappade bort dem.

Foto: Bildmontage: TT

”Kan sluta riktigt allvarligt”

Ulla Brehm är polisens presstalesperson i region Väst och tycker att det är tragiskt att ungdomarna inte verkar förstå allvaret i situationerna.

– Oavsett vad man kastar är det farligt. Dels kan rutan gå sönder, men du skrämmer också föraren som kan rycka till och köra av vägen, säger Brehm till Expressen.

I lördags var det precis det som hände. En bilruta träffades så hårt att den krossades. Senare under samma dag drabbades en till förare, vars bilruta träffades så hårt att den ”exploderade”. Denna förare hade ett barn i bilen som enligt uppgifterna ska ha fått glassplitter på sig.

Skadorna är oklara men en ambulans ska vid tillfället befunnit sig i närheten för att tanka och kunde ta hand om barnet.

– Det är livsfarligt och kan sluta riktigt allvarligt, säger hon till Expressen.

Brehm uppmanar de som har tips att höra av sig och poängterar det faktum att det är ungdomar. Därför ber hon föräldrar att prata om de här händelserna med sina barn.

– Även om de tänker ”mitt barn gör inte sådant”.

Inga misstänkta hittills

Enligt polisen har de fått in anmälningar och var på plats under lördagen för att leta efter misstänkta.

– Men vi har inte några spaningsuppslag och inte några misstänkta personer, berättar jourhavande förundersökningsledare i Trollhättan, Tobias Land för TTELA.

Utöver stenkastningen ska också smällare kastats omkring. Även brevlådor har sprängts med smällare. Om det är samma personer finns det hittills inga uppgifter kring.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Brålanda

Brott