Hanna, 24, skulle få hyra lägenhet – i utbyte mot sex

NYHETER

Hanna Lundmark från Sundsvall letar febrilt efter en ny lägenhet.
När hon äntligen trodde att det skulle lösa sig kom bakslaget - hyresvärden ville hyra ut lägenheten i utbyte mot sex.
– Jag blev förbannad och upprörd, säger Hanna.

1 av 3

24-åriga Hanna Lundmark från Sundsbruk utanför Sundsvall är på jakt efter en ny lägenhet. Hon bestämde sig för att skriva i olika grupper på Facebook där hon berättade om sin situation och att hon var i akut behov av ett nytt boende, som SVT Västernorrland var först att rapportera om.

Till hennes glädje fick hon snabbt svar från en man som hävdade att han hade en lägenhet mitt i centrala Sundsvall som hon kunde få hyra till ett bra pris. Mannen skrev att över 20 personer hade hört av sig och var intresserade av lägenheten men att han kunde prioritera Hanna eftersom hon hade bråttom med att hitta något nytt.

För bra för att vara sant

Hanna blev jätteglad och tänkte att det nästan var för bra för att vara sant. Vilket det också visade sig vara. Konversationen tog en ny vändning och mannen ville ha sexuella gentjänster om Hanna antog erbjudandet om lägenheten.

– Jag blev helt paff. Förbannad och upprörd, säger Hanna.

Om du fattar samma tycke som mig som jag har för dig föreslår jag att vi åker och tittar på lägenheten tillsammans. Om du gillar den så drar vi ner persiennerna om du förstår vad jag menar. Känns som du garanterat kommer bli bästa bostadsgästen då och jag bästa hyresvärden”, skrev mannen i ett sms till Hanna.

”Vidrigt”

Hyresvärden berättade vidare att han kommer att befinna sig i Sundsvall en gång i månaden och föreslog att de regelbundet kan träffas för att ha sex, vilket gjorde Hanna mycket illa till mods.

– Det är vidrigt, säger hon.

Hanna misstänker att det är ett fejkkonto som ligger bakom ”hyresvärden” och gått ut och varnat andra kvinnor för mannen på Facebook, vilket uppskattats mycket av andra medlemmar. Hon bestämde sig även för att polisanmäla händelsen.

– Fortfarande är det ju någon som sitter bakom skärmen och hade jag svarat på detta så vet jag inte vad som hade hänt, säger hon.

Det här måste du veta innan du köper lägenhet 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM