Polisens fantombild väcker många frågor

Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Två gärningsmän eftersökes efter att de tog sig in i kvinnans lägenhet.
NYHETER

En fantombild på en gärningsman i England sprids i sociala medier – men av en annan anledning än vad den var avsedd för. Bilden har fått flera att undra om personen den föreställer är riktig, skriver The Guardian.

Tidigare i år tog sig två män in i en kvinnas lägenhet i brittiska Stratford-upon-Avon genom att utge sig vara från en mäklarbyrå. Den ena distraherade kvinnan, medan den andre sökte igenom lägenheten och stal en hög summa pengar. Kvinnan bad männen att gå när hon förstod vad som stod på, skriver The Guardian.

Sedan dess har Warwickshire-polisen sökt efter gärningsmännen och gått ut med en fantombild på en av dem. Och bilden som de twittrat ut har fått en annan uppmärksamhet än de önskat den skulle få.

"Vi har skapat en elektronisk bild av den misstänka inbrottstjuven. Om du har någon information, vänligen kontakta oss”, skriver de i sitt inlägg.

Polisen: ”Det här är på riktigt”

Tusentals personer har reagerat på tweeten och undrar om bilden är på riktig – de skämtsamma kommentarerna om den flödar.

Jag tror att jag vet hur han distraherade vittnet” skriver en person och "Det är något som är väldigt utmärkande med den här personen, men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är", skriver en annan.

Någon vill att polisen ska visa upp en bild på tjuven – om man fångar honom.

Efter uppståndelsen har polisen fått göra ett uttalande om bilden.

”Vi kan bekräfta att det här är på riktigt. Vi ville fånga er uppmärksamhet. Men skämt åsido, bilden är skapt efter brottsoffrets beskrivning av gärningsmannen och är seriös då en kvinna blev offer för ett hemskt brott. Vi hoppas att det här innebär att vi kommer identifiera inbrottstjuven inom kort”‚ skriver The Guardian.