Ambulansen fick arg lapp – under pågående insats

Foto: Colourbox/Twitter
Hittade arg lapp som någon lagt där under uttryckning.
NYHETER

Under en uttryckning i Bodmin i England möttes sjukvårdarna av en arg lapp på bilen efter att de räddat ett liv, skriver brittiska tidningen Cornwall live.

Under påskhelgen fick volontärer som jobbar för ambulanssjukvården rycka ut till ett område i engelska staden Bodmin när en person fått vad man anade var en allergisk reaktion.

Sjukvårdararna fick spendera två timmar för att hjälpa den utsatta personen och rädda dennes liv, skriver Cornwall live. När de återvände till sin bil, som var försedd med en tydlig skylt med texten ”Ambulance Service First Responder”, väntade otrevlig överraskning.

Där hade någon lämnat en arg lapp med svart handskriven text som löd : ”Privat parkering. Parkera inte här”.

I en tweet från kommenterar de fyndet: ”Klara för dagen efter tredje och sista larmet. En patient med möjlig allergisk reaktion. Vi var på plats i knappt två timmar och kom tillbaka och hittade denna lapp – trots att skylten i framrutan tydligt visat att det var en ambulansutryckning. Vi är väldigt besvikna”.

Händelsen har upprört många personer och folk blev inte mindre upprörda när de fick veta att de dessutom blivit ombedda att flytta ambulansen – medan de tog hand om patienten.

Varför förstår inte folk att vi är där för att hjälpa allmänheten? Vilket ibland innebär att vi måste parkera där det är nödvändigt, vi är inte där för att orsaka besvär”. skriver de i ännu en tweet.

En person som är upprörd över händelsen skriver på sin Twitter: ”Det här börjar bli ett vanligt problem. Vissa människor känner inget medlidande. Om det var deras nära och kära eller dem själva som behövde hjälp är jag säker på att de tänkt annorlunda gällande att lämna en lapp på rutan tillhörande den som hjälper dem”.