Bermudez-Svankvist: Jag har gjort maximalt

Försvarar sig från gömstället ute på landet

Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svenkvist menar att det är styrelsen som har agerat oprofessionellt.
Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svenkvist menar att det är styrelsen som har agerat oprofessionellt.

Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist håller sig gömd på sitt lantställe utanför Stockholm.

Hon menar att det är styrelsen som har agerat oprofessionellt.

– Jag har gjort maximalt och kommer att fortsätta göra det, säger Angeles Bermudez-Svankvist i en intervju med SvD Näringsliv.

En pressad Angeles Bermudez-Svankvist pratar med SvD Näringsliv från sitt gömställe i lantstugan utanför Stockholm.

Hon säger sig vara chockad över beskedet att Arbetsförmedlingens styrelse inte längre har förtroende för sin generaldirektör och att hon tänker sitta kvar på sin post tills regeringen säger annat.

”Familjen har betalat för sig på resorna”

Aftonbladet har skrivit om Bermudez-Svankvists tjänsteresor, där familjen ofta har följt med. Hon menar att de har varit noga med att betala för sig.

- Absolut. Det har alltid varit separerade räkningar och alla biljetter har betalats separat. Med tanke på att jag jobbar 80-90 timmar i veckan så är det viktigt för mig att kunna ta med mig min familj, min man och min dotter, så de får se vad jag faktiskt gör.

Hon menar att alla resor varit i tjänsten och att hon reser i snitt en gång i månaden.

”Gjort maximalt”

Generaldirektören menar att hon inte hade kunnat göra någonting annorlunda.

- Jag har ett fantastiskt engagemang för människor som samhället inte riktigt funnits till för. Jag har gjort maximalt och kommer att fortsätta göra det för dessa människor, säger hon.

Bermudez-Svankvist biter ifrån rejält mot Arbetsförmedlingens styrelse.

”Styrelsen oprofessionell”

- Jag tycker att den har agerat oprofessionellt. Jag är väldigt förvånad, säger hon.

Och hon är övertygad om att hon vill sitta kvar.

- Jag brinner för mitt jobb. Tills annat besked ges så är det fokus på det uppdraget jag har. Resultaten har blivit bättre, nu pratar jag om resultat och inte vad folk tycker om oss, säger hon till SvD Näringsliv.

Publisert: