Vi är stolta - tomten, läderpojkarna & jag

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Fetischfest Av en slump hamnade Torbjörn Ek på gatufesten Dore Alley i San Francisco. På Stockholms Pride blir det förmodligen mindre naket - men lika mycket frihet och stolthet.

Jag har nog aldrig sett så många nakna rumpor i hela mitt liv - och då har jag ­ändå sett ganska många.

I dag invigningstalar pop­stjärnan Alexander Bard och prisbelönta författaren Birgitta Stenberg på Stockholm Pride. Men i söndags hamnade jag av en slump på gatufesten Dore ­Alley i San Francisco. Ett annan slags Pride där man firar kink och fetischer.

Runt omkring mig trängdes ­läderklädda dominatrixer med sina slavar, på fler än ett ställe kunde den som ville få känna på hur det kändes att spännas fast på ett kors och piskas - i minst ett fall till ­skinnet blödde.

Men här firades också andra fetischer, som de som går i gång på att klä ut sig till mjukisdjur. Och framför allt nakenhet, snoppar, ­tuttar, rumpor, vaginor.

Jag måste ­erkänna att det krävdes både en och tre öl innan jag övervann min svenska prydhet och vågade ta en bild med jultomten som stolt visade upp sin piercing i ollonet.

Men sen rann det på, jag ville ta bild på så mycket som ­möjligt av allt som kunde för­fära, förfasa, förtjusa och ­fascinera.

Under Stockholms Pride­festival blir det nog inte mycket mer än en och ­annan bar rumpa.

Men likheten med ­Dore Alley är ändå att vi kan och vi får. Precis som läderpojkarna stolt visade upp sig på gatorna i San Francisco i söndags kommer jag att fira Pride.

Men det är inte att jag är bög som är värt att fira, ­utan att jag har rätt att vara det, att jag har lagen på min sida.

Det tänker jag fira och vara stolt över!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

BDSM

Hbtq

Pride

Sexualitet