McDonalds hälsoråd: Ät inte hamburgare

NYHETER

Inte ens McDonalds tycker du ska äta – på McDonalds.

Hälsorådet till de anställda: Ät inte hamburgare och pommes.

De har sålt 300 miljarder hamburgare.

Men själva verkar de ha tröttnat.

Här kommer McDonalds otippade råd till sina anställda:

"Även om det är praktiskt och ekonomiskt när du har en stressad livsstil så innehåller snabbmat vanligtvis hög kalorihalt, mättat fett, socker och salt. Det gör att många människor riskerar bli överviktiga".

Bättre på Subway?

Rådet har lagts upp på en webbsajt som ger hälsosamma tips till anställda i koncernen.

Rådet illustreras av två bilder. Bilden till vänster visar en typisk McDonalds-måltid - en hamburgare, pommes och en cola. Ovanför står rubriken: ohälsosamt val. Till höger finns en macka med mycket grönsaker, en sallad och ett glas vatten med rubriken: hälsosammare val. Bilden till vänster är inte helt olik en macka - från Subway.

Sajten stängd

Det är lätt att tro att allting är en kupp. Men nej. Hälsoråden på sajten kommer från företag som anlitats för att hjälpa de anställda. Och i ett uttalande till CBS Money Watch understryker McDonalds att de håller med om det som skrivs.

"Webbsidan innehåller information från ansedda tredje parter om flera ämnen, bland annat hälsa. Den innehåller också information från experter om matvanor och balanserade val. McDonalds håller med om de här råden", står det i uttalandet, enligt CBS.

Flera amerikanska medier har rapporterats om hälsoråden i dag. Sent i kväll hade McDonalds stängt ner sajten.