Nyheter

Modeprofilen: Ska stämma polisen

Av: 

Jenny Agö

NYHETER

Margò Fallai har polisanmälts för att ha lämnat sitt sovande barnbarn i bilen i gassande solsken.

Nu talar modeprofilen ut – och skyller på polisen.

– Det är fullkomligt oansvarig och korkat av polisen, säger hon.

Margò Fallai parkerade bilen på Kungsgatan i centrala Stockholm och gick in på Elgiganten, vid 17-tiden i fredags.

När hon kom ut igen hade polisen krossat två rutor på hennes bil för att få ut hennes treåriga barnbarn som satt och sov i framsätet.

– Jag förstod ingenting av vad som hade hänt. Jag gick ut till polisbilen och då höll sjukvårdare på att plocka bort glasskärvor från benen på henne, säger Fallai som bland annat jobbat med de stora modehusen Versace och Yves Saint Laurent.

Polisen hade fått in ett larm från allmänheten om att en flicka lämnats i en bil. Det var 28 grader varmt ute och när polisen inte lyckades få kontakt med flickan valde de att ta sig in i bilen genom att krossa rutorna.

– Jag bankar på rutan och skriker men kan inte få kontakt med henne och kan inte se att hon andas. Jag är rädd att hon har avlidit eller är medvetslös och inser att vi måste ta oss in så fort som möjligt, sa polisassistenten Ema Stävberg till Aftonbladet i går.

”Dumheter”

Överdrivet, tycker Fallai som är en känd profil i Stockholms modevärld.

- Jag tycker att de har gjort helt fel. Polisen får inte använda mer våld än vad situationen kräver men här har de handlat hals över huvud, säger hon.

Hur länge lämnade du flickan i bilen?

- Tio minuter, en kvart. Hon hade precis somnat och sov som en stock. Då vet jag att hon sover en halvtimme - timme och hon tycker om att vara i bilen, är hon ensam har hon min Iphone med appar att leka med. Polisen inbillade sig att hon var medvetslös men hon sov djupt helt enkelt.

Vi har pratat med ett vittne som uppskattar att det var minst en halvtimme?

- Aldrig, det stämmer över huvud taget inte. Det var en besserwisser som skulle lägga sig i.

Polisen säger att det var väldigt varmt i bilen och att flickan var helt röd och svettig.

- Det är också dumheter. Detta var klockan fem på eftermiddagen och jag hade öppnat båda rutorna en springa så det var korsdrag. Det var inte särskilt varmt och små barn blir nästan alltid blir varma o svettiga när dom sover djupt oberoende av var de befinner sig, säger hon.

Polisanmäld

Fallai har polisanmälts, misstänkt för framkallande av fara för annan. Men hon är inte orolig för åtal utan riktar i stället en hård känga till poliserna på platsen.

– Det är snarare jag som stämmer polisen för våld. Poliserna visste inte någonting för de var så unga och oerfarna och njöt av att stå på Kungsgatan och spela allan. Det är fullkomligt oansvarigt och korkat, det är brist på respekt men de var väl för unga för att fatta det.

Har du ingen förståelse för polisens agerande, de fick inte kontakt med flickan, det var 28 grader varmt ute och det har hänt en dödsolycka tidigare i år?

– Den dödsolyckan var väl inte mitt inne i stan på en lastplats och då var det flera timmar. Här handlade det om en kvart, det finns ingen anledning för polisen att hoppa på min bil.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert: