22-åring bakom ”Trumpattacken”: Han är en mobbare

1 av 2
NYHETER

Secret Service-agenterna tvingades brotta ner en man som försökte ta sig upp till Donald Trump.

Nu berättar Thomas Dimassimo om varför han rusade mot scenen.

– Han är villig att förstöra vårt land för ge sig själv mer makt, säger 22-åringen till CNN.

Under Donald Trumps tal i en flygplanshangar i Vandalia, Ohio, på lördagen tvingades hans livvakter att skydda miljardären när en man hoppade över staketet och rusade mot scenen.

Medan Trump omringades brottades Thomas Dimassimo, 22, ner av agenterna och fördes till häktet. Timmar senare var han släppt och nu har han träffat CNN för att förklara varför han försökte ta sig fram till miljardären.

– Jag tänkte att jag kunde ta mig upp på scenen och ta podiet från honom och ta hans mikrofon från hon för att skicka ett budskap till alla människor ute i vårt land som inte ser sig själva som rasister, som inte ser sig själva stödja det budskap om våld som Donald Trump tillåter under sina möten, säger Dimassimo till CNN.

– Och skicka ett budskap om att vi kan stå starka, att vi kan finna vår styrka och stå upp mot Donald Trump och mot den våg av våldsamma vit makt-idéer han för fram.

Tänkte inte gå till attack

22-åringen från Fairborn, Ohio, säger att han inte hade tänkt attackera Trump om han tagit sig ända fram till miljardären.

– Det hade varit poänglöst, säger han till CNN.

– Han är en gigantisk man omringad av tusentals följare, tolv Secret service-agenter och en före detta fotballspelare från Ohio state.

Dimasso har enligt AP erkänt för polisen att rusningen mot Trump under talet var planerad. I polisförhöret berättar 22-åringen att han lämnat sina bilnycklar till sin flickvän eftersom han räknat med att inte kunna köra hem själv.

Trump twittrar: ”Han är IS”

Donald Trump har efter incidenten spridit ryktet att Thomas Dimassimo är kopplad till IS och lagt upp en video där 22-åringen bland annat klippts in i samma bild som terrorsektens flagga.

22-åringen säger till CNN att han tagit mot tusentals dödshot sedan dess och säger att han inte har några som helst kopplingar till IS-terroristerna.

– Jag är inte IS-medlem, säger han till CNN.

Donald Trump har efteråt försvarat tweeten där han skriver att Dimassimo är en IS-medlem som borde sättas i fängelse. Han säger bland annat att 22-åringen ser ut som mannen på en video som går på den amerikanska flaggan, vilket Dimassimo också gjorde. Under en anti rasistisk-demonstration som inte hade några kopplingar till islamistisk terrorism på Wright University där 22-åringen pluggar, skriver AP.

– Det snackades om IS. Nu vet jag inte riktigt. Vad vet jag om det? Allt jag vet är vad som finns på nätet, säger Trump om terroranklagelsen enligt CNN.

”Han säger skrämmande saker”

Thomas Dimassimo säger att han anser att Donald Trump är en mobbare och att hans mål med att försöka ta sig upp på samma scen som miljardären var att visa att det finns ”människor där ute som inte är rädda för Trump”·

– Han säger skrämmande saker. Han låter sina följare göra skrämmande saker. Han har hotat Mexiko, islam och allt möjligt, men jag är orädd, säger Dimassimo till CNN.

– Och om jag kan vara orädd nog för att försöka ta hans podium från honom så kan vi alla vara orädda nog att inte låta den här mannen stiga in i Vita huset.

ARTIKELN HANDLAR OM