Julfirande spårade ur – vuxna knuffade barn och stal godiset

NYHETER

”Vuxna män kravlade på marken”

När jultomten delade ut godis i Helsingör i söndags var det inte bara barnen som var förväntansfulla.

Den årliga traditionen spårade nämligen ur totalt då vuxna började knuffa barnen för att komma åt karamellerna skriver Ekstra Bladet.

Nu överväger de ansvariga att avskaffa traditionen.

Foto: Arkivbild.

Det var i söndags som den årliga jultraditionen med jultomten som åker omkring på en hästvagn och kastar ut godis gick av stapeln.

Dock fick jakten på karamellerna en bitter eftersmak då flera vuxna knuffade omkull de livrädda barnen i jakt på godiset.

– Min son höll en godisbit i handen när en äldre dam böjde sig ner och bokstavligen stal godiset ur hans hand. Jag sa till henne högt och tydligt att man inte stjäl från ett barn men då vände hon sig bara om och gick, berättar en förälder.

Vuxna män kravlade på marken

Även på Facebookgruppen ”Helsingør” har debatten huruvida godiset verkligen är till för de vuxna eller barnen gått varm.

"Jag vill inte låta som en sur gammal tant men jag trodde att jultomtens ankomst till Helsingör var för barnens skull. Men nej, de vuxna kastar sig i flygande fart efter godiset", skriver en person som vittnar om det krigiska stämningen  på platsen.

En annan upprörd förälder skriver "Jag måste erkänna att när jag såg vuxna män mer eller mindre kravla på marken och dammsuga upp godiset kunde jag inte låta bli att skratta. Min första tanke var bara ”tänk att folk kan sjunka så lågt”.

Överväger att sluta

Efter incidenten har nu Cityföreningen som ansvarar för evenemanget övervägt att avskaffa det inför framtida jular.

– Vi beklagar djupt det som skedde i söndags. Det är inte meningen att jultomtens ankomst och godisutdelning ska gå ut över barnen. Tvärtom så är denna händelse primärt för barn. Vi har mottagit ett klagomål från en förälder, vars barn blev puttat flera gånger och ledsen över det. Vi kan bara beklaga, säger Cityföreningens ordförande till Helsingør Dagblad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jul

Helsingör