Melania Trump: Programledaren ”hetsade” i skandalvideon

avGustaf Tronarp

NYHETER

Försvaret: ”De höll på med killsnack”

NEW YORK. Nu bryter Donald Trumps fru Melania tystnaden.

I en intervju med CNN hävdar hon att den republikanske presidentkandidaten hetsades av programledaren i skandalvideon från 2005.

– Det där är inte mannen som jag känner, säger hon i till tv-kanalen.

Foto: EVAN AGOSTINI /AP
Donald och hans fru Melania Trump.

För första gången på flera månader har Melania Trump, hustru till fastighetsmogulen Donald Trump, ställt upp på en lång tv-intervju.

Till CNN:s Anderson Cooper säger hon sig ha blivit besviken av Donald Trumps grovt sexistiska kommentarer i skandalvideon från 2005:

– Jag sa till min man att språket var olämpligt. Det är inte acceptabelt. Och jag blev förvånad, för det är inte den mannen som jag känner.

”Höll på med killsnack”

I filmen hörs Donald Trump säga att han kan ta kvinnor på könsorganen och ”göra vad han vill” eftersom han är känd. Enligt många beskriver miljardären sexuella övergrepp.

Men Melania Trump kallar det ”pojksnack”. I CNN-intervjun ger hon också programledaren Billy Bush, som Donald Trump talar med vid tillfället, en del av skulden.

– De höll på med killsnack. Och han blev ledd, liksom hetsad, av programledaren att säga snuskiga och dåliga saker.

”Hört många saker”

Vidare uppger Melania Trump att hon aldrig hört sin man prata på det sätt som han gör i videon. Hon är dock inte främmande för språkbruket.

– Jag har hört många olika saker, killsnack. Pojkar pratar så när de växer upp för att vara stöddiga inför varandra när de pratar om flickor.

Fru Trump kommenterar också sin makes attacker på kvinnorna som anklagat honom för sexuella övergrepp.

– Han försöker bara försvara sig. Men han har väldigt stor respekt för kvinnor.

Melania Trump beskriver äktenskapet med Donald som mycket lyckligt.

– Folk säger ibland att de tycker synd om mig, men de behöver de verkligen inte göra. Vi har det jättebra, och jag kan hantera allt.

Har förlåtit

Det är första gången som Melania Trump ger längre svar om de senaste tidens händelser. Kort efter att filmen läckte så publicerades dock ett skriftligt uttalande. Där gav Melania beskedet att hon förlåtit sin man:

”Orden som min man använde är oacceptabla och stötande. Det här representerar inte mannen som jag känner. Jag hoppas att människor kommer acceptera hans ursäkt, precis som jag har gjort”.

”De bad om det”

Kvinnan som kan bli USA:s nästa första dam har också gjort en intervju med tv-kanalen Fox News. Där försvarar Melania Trump att hennes makes kampanj har lyft fram Bill Clintons påstådda sexövergrepp i valrörelsen.

– De bad om det. Det var de som började, säger Melania Trump och hänvisar till nakenbilder från hennes tid som modell som publicerats av flera medier.

CNN:s intervju sändes klockan 02 på natten till tisdag, svensk tid. Fox-intervjun visades klockan 12 på tisdagen.

Sannolikhet just nu att bli president:

Clinton: 71,4%   Trump: 28,6%

Hur kan det skilja så mycket fast opinionen är jämn? Klicka här för förklaring.

Källa: FiveThirtyEight 8 nov (baserat på prognos i alla stater).

Sammanställning: Johan Furusjö

 PLUS:  USA:s framtid

ARTIKELN HANDLAR OM