Sjuårige William gav oväntat svar på läxan

Foto: Williams svar på läxan fick mamma Jenny Dahlin att skratta.
NYHETER

"Den är stor, den andas ut eld, den har vassa tänder, det är en..."

Det rätta svaret skulle vara drake, men sjuårige William hade en roligare lösning på läxan.

William, 7, från Mönsterås går i ettan och fick en skrivläxa där han skulle fylla i rätt svar efter olika beskrivningar. På sista sidan fanns texten ”Den är stor, den andas ut eld, den har vassa tänder, det är en...”

– Han gjorde läxan själv och började fnissa och när jag kom dit för att titta och fick se detta bröt jag ihop av skratt, säger Williams mamma Jenny Dahlin.

William hade nämligen svarat ”det är min mamma”, istället för drake.

– Lärarna tyckte att det var kul. De lät det stå kvar och de rättade inte, så det står fortfarande kvar, säger Jenny.

”Han var jättestolt”

Jenny tog en bild och delade med sig av sonens svar på sin Instagram. En kompis till henne la sedan upp den i Facebookgruppen Dr. Status, där den nu har gillats av över 1200 personer.

– Många av mina vänner har fått sig ett gott skratt, sedan att det blev sådan spridning på Dr. Status visste inte jag om. Det verkade som om många identifierade sig med det och tyckte att det var en rolig grej, säger Jenny.

Hon beskriver William som ”en liten komiker” som själv var nöjd med svaret.

– Han var jättestolt och tyckte att han hade fått till det bra, och han var ganska stolt över att det hade blivit så många likes, säger hon.

Tycker du att Williams svar stämmer?

– Nä, det vet jag inte, men han säger själv att ”när du blir arg mamma så sprutar det eld ur munnen”. Men vassa tänder vet jag inte om jag har, säger Jenny Dahlin och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sötchock

Instagram