Trafikkaos på E4 efter två olyckor

Hantverkarbil inblandad – strödde ut spikar

Det är milslånga köer i rusningstrafiken på E4 i Södertälje efter två olyckor.

I den ena var en hantverkarbil inblandad – och därför ligger det nu spik och skruvar över alla körfält i södergående riktning.

– Det lär bli långa köer, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Den första olyckan involverade tre bilar och inträffade i höjd med avfarten vid Moraberg. Polisen larmades vid klockan kvart i fem och när de kom till platsen upptäckte de att en av bilarna tillhörde en hantverkare.

Den var ”full med spik”, säger Stockholmspolisens presstalesperson Albin Näverberg:

– Så nu ligger det spik och skruv på vägbanan. Vi har lite att göra, så det inte blir en massa punkteringar längre fram.

Ingen person kom till skada, men bärgare kallades till platsen för att få undan fordonen. Det skedde mitt i torsdagens rusningstrafik – och kön ringlade därför lång.

Som längst var kön över en mil lång. Vid 18.15 meddelar Trafikverket att trafiken har släppts på i alla körfält, om än med begränsad framkomlighet.

Orsakade olycka i Salem

En halvtimme senare inträffade en till olycka strax norrut, vid Salems kyrka, som tros vara en följd av den första. Där var det tal om personskador, men ambulanserna som kom till platsen behövde inte plocka med sig någon.

– Köerna är kompakta hela vägen upp dit, säger Albin Näverberg, som noterar att man kan svänga av på riksettan, ”gamla vägen”, till Södertälje.

– Men det är det sannolikt många som kommer att göra.

Publisert: