Säljer saft för att få ihop pengar till sin egen adoption

I helgen sålde 9-åriga Tristian saft utanför sitt eget hus. Anledningen är att han ville tjäna ihop pengar så att hans förmyndare ska kunna adoptera honom.

– Han vill så gärna bli adopterad, säger Donnie Davis, som är förmyndare för Tristian, till ABC News.

Hundratals människor valfärdade till nioåriga Tristian Jacobsons saftstånd i amerikanska Springfield i helgen. Till skillnad från vissa andra barn sålde han inte saft för att kunna köpa en glass eller två – hans syfte var att få ihop pengar till sin egen adoption.

– Han vill så gärna bli adopterad, säger Donnie Davis som är förmyndare för Tristian.

Hamnade på barnhem

Tristian var tre månader när han hamnade hos Donnie, men vid två års ålder ville hans biologiska mamma ha vårdnaden igen. När han for illa hos mamman försökte Donnie få hem Tristian, det var dock inte förrän när Tristian hamnade på barnhem som de kunde återförenas. År 2014, när Tristain var fem år, blev hon hans förmyndare.

– Då sa vi att vi ska ordna en adoption.

Dessvärre var det inte bara att göra. De juridiska avgifterna för en adoption ligger på cirka 81 388 kronor och Donnie och hennes man har inte haft råd.

Tristian "gillar att ta ansvar"

Så de började spara pengar genom att dra ned på vardagliga kostnader som telefonräkningar. Och eftersom Tristian ”gillar att ta ansvar” bestämde han sig för att sätta upp sitt saftstånd – som gjorde succé.

– Vi har haft personer som har kört två och en halvtimme för att träffa Tristian.

"Chockad över allt stöd"

Familjens bestämdhet har gett resultat. De har nu fått ihop cirka 58 000 kronor genom att ha gårdsförsäljning –  53 000 kronor av dessa har Tristian fått ihop. Dessutom har folk donerat pengar till en insamling de skapat, just nu har de fått in nästan 165 000 kronor där. Så nu kan alla avgifter som en adoption kräver betalas.

– Jag är rätt chockad över allt stöd vi fått.

I oktober ska förhoppningsvis adoptionen vara klar – annars senast innan årets slut.

– Tristian är så uppspelt, säger Donnie till ABC News.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN