Efter föräldrarnas protester – nu förbjuds yoga i skolan

”Yoga är ingenting som vi vill beblanda oss med”

Flera skolor i landet har infört yoga på lektionstid för att minska stressen bland eleverna. Men det har föräldrar satt stopp för i Rydaholms skola, sydväst om Värnamo, skriver Värnamo Nyheter.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om hur yogaläraren Josefin Wikström först förbjöds att undervisa yoga för högstadieelever i Askersunds kommun, trots att eleverna själva samlat in pengar för att finansiera undervisningen. Anledningen då var att yoga inte var tillåtet i skolan. Kommunen backade sedan efter protester.

”Yoga är inget vi vill beblanda oss med”

Även i småländska Värnamo fanns det planer på att låta eleverna utöva yoga för att minska stress. Men efter att flera föräldrar blivit upprörda efter att ha fått höra om planerna, stoppas de nu.

– Många tror att yoga är ett sätt att stärka balansen och rörelseförmågan, men det är mer än så. Yoga används av buddhisterna som en meditationsform. Vi vet inte vad det kan öppna upp för, säger föräldern Linda Olsson till Värnamo Nyheter och fortsätter:

– Mitt äldsta barn går på skolan och min man arbetar som präst i Rydaholms församling. Yoga är ingenting som vi vill beblanda oss med.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN