Svedala

Hittade förgiftat kött i park – varnar hundägare

Av: 

Carin Fock

NYHETER

När hundägaren Elin Löfstedt var ute på kvällspromenad hittade hennes yorkshireterrier Selma baconbitar preparerade med råttgift.

Bara en halvtimme senare fick den lilla hunden krampanfall efter att ha ätit av det förgiftade köttet.

– Det värsta var skriket av panik som hon gav ifrån sig. Det skar i hjärtat, säger Elin Löfstedt.

Det var i fredags som Elin Löfstedt och sambon gick ut på kvällspromenad med sina två hundarna i Floraparken i Svedala. Plötsligt märkte hon att den mindre tuggade på något.

– Jag trodde att hon hade hittat kaninbajs, med det visade sig vara baconbitar. När vi kom hem ungefär en halvtimme senare började hon kastadkräkas, säger Elin Löfstedt.

Bara några minuter senare började Selma att krampa.

– Det var som ett epileptiskt anfall och hela kroppen skakade. Men det värsta var skriket av panik som hon gav ifrån sig. Det skar i hjärtat. Sedan blev hon medvetslös och då svepte vi in henne i en filt och körde till djursjukhuset, säger Elin Löfstedt.

Fick fler anfall

Där konstaterades att deras hund förmodligen fått i sig råttgift. Selma fick stanna på sjukhuset över helgen och fick flera anfall, men under söndagen kunde hon komma hem igen.

– De tror att hon klarade sig så bra för att hon kräktes upp allt direkt. Vi hade verkligen tur, men vi känner oss rädda för att gå ut med hundarna efter det här.

Elin Löfstedt och sambon gick under helgen tillbaka till parken och plockade undan fler baconbitar. Nu har Svedala kommun gått ut med en varning för råttgiftet på sin Facbooksida.

Hur känns det nu?

– Självklart är jag jättearg, men samtidigt tycker jag synd om de människor som gör så här och lägger ut gift. De är kanske arga för att ägaren inte plockat upp hundbajs, men det ska inte djuren få lida för.

"Sök vård"

Selma mår under omständigheterna bra.

– Återföreningen mellan våra hundar var ren lycka och vi hade adventsmys igår. Men Selma är lite irriterad på sin svans som inte riktigt lyder henne. Det verkar som att hon fortfarande har nervproblem i bakre delen av kroppen.

Hon vill nu uppmana andra hundägare att vara extra försiktiga.

– Märker du att din hund inte uppträder normal – sök vård. Även om det kostar pengar så är det bättre att vara på den säkra sidan, det går så fort.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Svedala