Victoria, 19, vill att folk ska sluta döma henne efter sina ärr

1 av 2 | Foto: Victoria har skrivit ett inlägg för att bryta tystnaden och tabun kring självskadebeteende.
NYHETER

Hennes kropp pryds av ärr efter år av självskadebeteeende, skriver Metroexpress. Nu har hon tröttnat på människors blickar och kommenterar och ber om respekt.

– Folk vet inte vilken smärta jag känner. Den är osynlig för dem, säger danska Victoria Amalie Wolsing till Metroexpress.

När 19-åriga Victoria Amalie Wolsing var 14 år gammal började hon skada sig själv. Hennes kropp är därför täckt av ärr efter många år av sitt självskadebeteende. Ofta kommenterar och glor folk på henne på grund av ärren, något hon tycker är jobbigt.

– Folk vet inte vilken smärta jag känner. Den är osynlig för dem. Därför ska de inte döma mig för mina ärr, säger hon till Metroxpress och fortsätter:

– Jag blir upprörd när folk skriker efter mig, då vill jag skada mig igen eftersom det gör så ont inuti.

”Sommaren är fruktansvärd”

För att bryta tystnaden och tabun kring självskadebeteende har hon lagt upp ett foto på sig själv i underkläder på sin Facebook.

Jag kämpar varje dag för att lära mig att acceptera mina ärr, men jag måste säga att det verkligen är svårt när man får kommentarer. Jag skäms och jag vågar inte gå ut på gatan i kortärmade tröjor. Jag vågar faktiskt inte gå till stranden eller andra ställen där jag riskerar att andra ska se ärren. Sommaren är faktiskt en fruktansvärd årstid för min del”. skriver hon i inlägget

”Vill ha respekt”

Hon frågar sig om hon ständigt måste gå och skämmas för det sätt hon valt att ta sig igenom livet på. Enligt henne så finns det mycket fördomar om självtillfogade skador och noll förståelse för andra människor.

Jag vill inte svettas hela sommaren eftersom att jag måste gå i långärmade tröjor, men det måste jag eftersom att människor inte har någon respekt. Är detta verkligen det Danmark vi lever i”?

Inlägget har hyllats av tusentals och för Victoria har det betytt mycket.

– Det har satt igång många positiva tankar. Så nu kan jag mycket väl visa upp mina armar i sommar. Även om jag inte känner mig helt bekväm med det.

ARTIKELN HANDLAR OM