Långa köer till bilmässa

avHanna Olsson, Niklas Svahn

Tiotusentals väntas till Elmiamässan i dag

1 av 6

I påskhelgen hålls Elmiamässan i Jönköping.

Just nu är det en milslång kö på E4:an och minst sju olyckor har inträffat.

– Vi har en del att göra, säger Christoffer Carmestedt inre befäl vid räddningstjänsten.

Tiotusentals besökare väntas till den stora bilmässan Elmia i Jönköping i dag. Just nu är det milslånga köer vid avfarten från E4 till Elmiaområdet och bitvis totalstopp i båda riktningarna hela vägen upp till Huskvarna.

– Det är fruktansvärt mycket köer. Vi har ju tät kontakt med polisen och det är verkligen stopp. Polisen åker ju fram och tillbaka längs E4:an och försöker styra upp det där, säger Christoffer Carmestedt inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

”Lekte chicken-race”

Inom loppet av en timme inträffade sju olyckor på E4:an, både i norr- och södergående riktning. Det är främst plåtskador på personbilar men i några fall har en lastbil och en bil med släp varit inblandade. En person har fått föras till sjukhus men uppges inte ha skadats allvarligt.

– Det är ju kökrockar till 95 procent, att man legat lite för nära, säger Christoffer Carmestedt.

Enligt P4 Jönköping har bilister sprungit över vägen för att uträtta sina behov. Men folk ska också ha sprungit framför bilar och lekt så kallat ”chicken-race”, där man ska springa över så sent som möjligt utan att bli påkörd.

Lockar 70 000 varje år

Efter lunch hade antalet inrapporterade olyckor avstannat något.

– Vi hoppas att folk håller avståndet och tar det lite lugnare, säger Christoffer Carmestedt.

Elmiamässan brukar locka omkring 70 000 motorentusiaster varje år. Mässan skriver på sin hemsida att man i år satsat extra på en smidigare trafikdirigering.

ARTIKELN HANDLAR OM