Flera skadade efter våldsamt bråk

NYHETER

Fyra personer har gripits i samband med ett bråk i Skärblacka utanför Norrköping.

En familj har fått in en okänd skadad person i sin bostad.

– Det finns en del saker tagna i beslag, säger Torbjörn Lindqvist vid polisen i Östergötland.

Det var vid 22.40 som polis och ambulans larmades till Skärblacka, strax sydväst om Norrköping, med anledning av ett bråk där minst en person skadats.

Ungefär samtidigt inkom ett samtal från en familj som bor i närheten av platsen för bråket. De hade fått in en okänd, skadad man i sin bostad, skriver polisen på sin hemsida.

– Vi har sett till att de får krishjälp, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland till TT.

Släpptes av vid sjukhuset

20 minuter senare kom ett samtal från Vrinnevisjukhuset i Norrköping om att en man som utsatts för en misshandel hade blivit avsläppt vid sjukhusets akutmottagning.

Polisen säger att de tre händelserna med stor sannolikhet hänger ihop. Vad för skador de har fått kan polisen inte gå in på men säger att ett tillhygge varit inblandat. En bil och ytterligare saker är tagna i beslag.

De tre skadade samt ytterligare en man har gripits, samtliga är mellan 20 och 29 år. De anhölls under söndagen.

Polisen: Grov misshandel

Vittnesuppgifter från Skärblacka gör gällande att det ska ha hörts smällar i området.

– Vi har inte hittat några skador eller något som pekar på att det använts några skjutvapen, och det är inga skador på de skadade som pekar på det, säger Torbjörn Lindqvist, vid polisen i Östergötland.

Händelsen rubriceras som grov misshandel.

En av de tre skadade männen vårdas på intensivvårdsavdelning och tillståndet uppges vara allvarligt, rapporterar NT. En annan knivskars men skadades bara lindrigt och den tredje har kunnat lämna sjukhuset.

ARTIKELN HANDLAR OM