Jakt på gärningsman slutade i bilkrasch

Foto: Niklas Luks
Polisen vid platsen i Norrköping.
NYHETER

En bil har kraschat efter att polisen blockerat vägen för att stoppa fordonet. En person som befann sig i bilen har förts till sjukhus, en har gripits och en av gärningsmännen är fortfarande på fri fot.

Polisen i Norrköping fick ett larm vid 20.20 tiden om att en person blivit hotad av två gärningsmän som senare försvunnit i bil. En av personerna kunde identifieras och det visade sig att han var anhållen i sin frånvaro.

För att stoppa bilen med de båda gärningsmännen i har polisen blockerat vägen för fordonet vilket slutade i att det kraschat. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det ha skett på en gång- och cykelbana.

– Vår bil har stoppat fordonet, men exakt hur det gått till vet jag inte. En person sprang från bilen efter att vi fått stopp på det, vilket är samma person som är anhållen i sin frånvaro. Vi letar nu efter honom med flera patruller och hund, säger vakthavande vid Norrköpingspolisen.

En till sjukhus

Den andra gärningsmannen är gripen och en kvinna som också befann sig i bilen har förts till sjukhus för att undersökas. Hon ska inte ha varit allvarligt skadad.

De båda gärningsmännen är misstänkta för olaga hot.

ARTIKELN HANDLAR OM