De dog i masskjutningen

1 av 6
NYHETER

Nio personer sköts ihjäl av Ali Sonboly, 18, i München. De flesta var tonåringar eller unga vuxna. Dessutom skadades 27 människor, varav tio allvarligt.

Pappan till en av de döda, en ung man med ursprung i Kosovo, besökte platsen för massakern för att lägga blommor.

En bror sörjer sin 14-åriga syster.

"Vi älskar dig, ängel", skriver brodern på Facebook.

Bland offren finns tre turkiska medborgare, en grek och tre personer med ursprung i Kosovo. Alla utom en person, en 45-årig kvinna, är mellan 14 och 21 år. Sex är män och tre är kvinnor. Samtliga bodde i München och ska ha dubbla medborgarskap.

Totalt skadades 27 personer, enligt polisen i München. Tio är allvarligt skadade och resten lindrigt skadade. Alla har inte träffats av kulor, utan det rör sig även om skador som uppstått i paniken och tumultet.

Dijamant Zabergja, 21, från Kosovo var den förste att namnges. Hans pappa Naim Zabergja sågs lägga blommor utanför köpcentrumet Olympia-Einkaufszentrum där sonen sköts ihjäl dagen efter dådet. Pappan hade även med sig ett fotografi av sonen, skriver The Telegraph.

Naim Zabergja berättar för tyska medier att Dijamant var där för att ta ett glas med en vän.

– Vännen kom undan, men han dödade min son, säger pappan och fortsätter att berätta om ögonblicket när polisen knackade på dörren med beskedet:

– Det känns fortfarande som om jag drömmer. Jag kan inte tro att det har hänt, resten av familjen vill inte heller tro det.

Armela Segashi, 14, dog efter att ha blivit skjuten vid McDonaldsrestaurangen. En annan avliden kvinna heter Sabina Sulaj. Båda är från Kosovo och besökte köpcentrumet.

"Armela – Vår älskade dotter, syster, flickvän och framför allt en älskad person förlorad sitt liv vid skjutningen i München. Vi älskar dig, ängel", skriver Armelas bror Arbnor Segashi på Facebook.

De tre turkarna har namngivits av Turkiets utrikesminister Mevlut Cavusoglu som Sevda Dag, Can Leyla and Selcuk Kilic.

Gulliano Kollmann, 18, från Tyskland sköts också ihjäl utanför McDonalds.

– Han var en rolig, normal, kille. Du hör om Nice, Paris och plötsligt händer det i din egen stad. Det är McDonalds, dit du går för att dricka kaffe och träffa dina kompisar – det här är bara skit, säger en vän till The Telegraph.

Texten uppdateras.

ARTIKELN HANDLAR OM