Flicka och föräldrar döda i selfie-olycka

NYHETER

En elvaårig flicka och hennes föräldrar miste livet sedan hon försökt ta en selfie och fallit ned i en flod i Pakistan. Föräldrarna försökte rädda henne men drunknade i strömmen.

En elvaåring har drunknat efter att ha fallit i en flod i norra Pakistan. Flickan halkade och föll i när hon försökte ta en selfie. Även hennes föräldrar drunknade efter att ha hoppat i för att försöka rädda henne.

– Vi har hittat flickans och mammans kroppar, men vi letar fortfarande efter pappan, säger en lokal polistalesman till nyhetsbyrån AFP.

Var på semester

Familjens andra två barn, nio respektive sex år gamla, blev vittnen till händelsen. De har omhändertagits och kommer att lämnas över till släktingar.

Föräldrarna arbetade som läkare i Punjab-provinsen och befann sig vid Kunar-floden i norra Pakistan på semester.

Flera har dött efter selfies

Antalet selfie-relaterade dödsfall har ökat i världen i takt med antalet smarta telefoner. Den 5 juli i år avled en koreansk turist i Peru efter att ha fallit från ett vattenfall i Amazonasdjungeln när han skulle ta en selfie. En vecka tidigare avled en 51-årig tysk i Peru efter att ha fallit ner från en bergvägg i Machu Picchu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pakistan