Scentak kollapsade i Oslo - flera skadade

1 av 4
NYHETER

Delar av taket på konsertlokalen Sentrum Scene i Oslo kollapsade under söndagskvällen uppger NRK. Händelsen inträffade i samband med en konsert för 1800 studenter. Minst 15 personer skadades lindrigt enligt polisen.

Tipsa | Aftonbladet

Det var mitt under en pågående konsert på arenan Sentrum Scene i centrala Oslo som delar av taket plötsligt föll ned på publiken. Händelsen inträffade vid 17.30-tiden på söndagen och strax därefter evakuerades arenan.

Enligt VG inträffade olyckan vid en så kallad en fadderkonsert för studenter från bland annat Handelshögskolan i Oslo. Totalt ska 1800 personer befunnit sig i lokalen, där bland annat den amerikanska electromusikern Steve Aoki uppträdde.

Flera fick skador i huvudet

Polis, räddningstjänst och ambulanspersonal befinner sig på platsen.

Enligt räddningstjänsten ska det röra sig om flera centimeter tjockt lager med gips som rasat ned och träffat publiken på ett område av drygt en kvadratmeter. Inga balkar eller andra större föremål ska ha kollapsat i samband med händelsen uppger räddningstjänsten som nu säkerställer att inte ytterligare delat av talet rasar ned.

Utanför lokalen samlades flera skadade människor med blod på kläderna. Vissa fick bäras iväg på bår medan andra hade synliga skador i huvudet. Flera har även körts iväg med ambulans och fått nackkragar. Andra har fått bandage runt huvudet och plåster i ansiktet.

15 personer skadade

Polisen uppger på Twitter att 15 personer är skadade. I nuläget har de inga rapporter om att det ska vara allvarligt.

– Patruller på plats säger att det finns flera som fått huvudskador och har blod i ansiktet, säger insatsledare Vidar Pedersen till VG.

Studenter som befann sig på konserten säger till tidningen att det blev totalt kaos när taket rasade in.

– Det var helt sjukt. Konserten inleddes och sedan faller delar av taket plötsligt ner. Människor fick bitarna i huvudet och i ögonen. Folk började att dra bort varandra och sedan föll ännu mer av taket ner, berättar studenten Mir Joseph för VG.

VG har varit i kontakt med ägaren till Sentrum Scene, Hans Arnt Lier, som är på väg till platsen för att överblicka situationen. Han vill i nuläget inte kommentera händelsen ytterligare.

Senare under kvällen meddelade polisen att tekniker på platsen konstaterat att raset med stor sannolikhet berodde på anordningen som sänker ljusriggen ovanför scenen. 

– Det ser ut som att motorn har slagit i taket, säger Øyvind Torgersen vid Oslopolisen till VG.