Meteorologen presenterade vädret med gylfen neddragen

Av: Linnea Carlén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Det var i samband med Rapports 18-sändning på tisdagen som luften drog lite mer än vanligt i de nedre regionerna.

När meteorologen Joel Mellin dök upp i rutan för att leverera väderleksrapporten gjorde han det nämligen med gylfen neddragen.

– Jag bara tänkte ”ojdå”. Det var ju lite kul faktiskt, säger Joel Mellin till Aftonbladet.

Lite drygt åtta, nio minuter in i 18-sändningen av SVT:s Rapport kom meteorolog Joel Mellin in i bild för att vanan trogen presentera vädret.

Men denna kväll fick hans klädsel mer uppmärksamhet än vanligt.

Detta då han mötte tittarna med blixtlåset neddraget.

– Jag kom på det ganska direkt efter sändning. Jag hann inte kolla upp det men sen fick jag ett telefonsamtal som bekräftade att det var så, och sen kom även nyhetsankaret fram och berättade att jag inte hade dragit igen blixtlåset, säger Mellin.

– Jag bara tänkte ”ojdå”. Det var ju lite kul faktiskt.

Att det kunde hända förklarar han med att han mellan sändningarna av SVT:s Rapport bytte om till shorts och t-shirts för en promenad i det fina sommarvädret, och fick lite ont om tid när kostymen skulle på igen.

”Kul när det händer andra”

Trots missen han ser inga skäl att gräma sig.

– Det kan hända vem som helst och när som helst egentligen. Det kan hända när man är hemma men det kan också hända i en vädersändning i teve. Man får vara beredd på sånt också, även i livesändningen, skrattar Joel Mellin.

Meteorologen tror inte heller att händelsen kommer att förändra något i hans arbetssätt nämnvärt. Och på SVT:s vädersida på Facebook, där filmklippet ligger ute, har han så gott som bara fått positiva och skojfriska kommentarer.

– Jag har väl inte varit särskilt känd för att göra stora bloopers, det har på sin höjd varit att jag glömt sätta på mikrofonen innan, så det här är nog den största. Jag tycker personligen att det är kul när det händer för andra, så då får jag bjuda på mig själv också, säger han.

Och för den som undrar över vädret så blir det enligt Joel Mellin högsommarvarmt och uppehållsväder i större delar av landet efter en ganska lång och ostadig period, med temperaturer uppemot 20-25 grader.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN