Fyra döms för grov våldtäkt mot man

NYHETER

Fyra personer, tre män och en kvinna, döms till fängelsestraff efter att ha kidnappat, misshandlat och våldtagit en man i Timrå, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Två män döms till fängelse i fem år och sex månader för människorov, grov misshandel, medhjälp till grov våldtäkt och rån.

En man döms till fängelse i fyra år och sex månader för medhjälp till människorov, grov misshandel, medhjälp till grov våldtäkt och olaga hot.

Kvinnan döms till fängelse i fyra år för medhjälp till människorov, grov misshandel och medhjälp till grov våldtäkt.

Det var i mars i år som den utsatta mannen kidnappades från en busshållplats. Han fördes i bil till olika platser där han hölls fången, misshandlades, rånades och utsattes för grovt sexuellt våld. Efter våldtäkten hällde gärningspersonerna en vätska över mannen och sade att de skulle elda upp honom.

En av de inblandade ska vara en bekant till offret. Enligt åtalet har en av personerna försökt få offret att skriva över sin mors lägenhet på en gärningsperson.

Den femte åtalade, en man, har ännu inte fått sin dom eftersom han först ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Han är den som pekas ut som initiativtagare till kidnappningen och de övriga brotten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Timrå

Brott