Hittade spindel i fruktdisken på Ica – så hamnade den där

avMalin Wigen

En fågelspindel bland äpplena skapade kaos på Ica Maxi i Jönköping. Nu vet man hur den hamnat där, skriver Jönköpings-Posten.

En fågelspindel hittades vid fruktdisken på Ica Maxi i Jönköping. ”Personalen stod där med en håv och sa att man inte skulle gå nära”, berättar Christina Wikander.

På måndagseftermiddagen utbröt det kaos på Ica Maxi i Jönköping. Mitt bland äpplena i fruktdisken låg en hårig fågelspindel. Kunden Christina Wikander, 65, lyckades fota spindeln.

– Den var stor som en manshand sa hon till Aftonbladet.

Butikschefen för livsmedelsvaror, Oskar Henningsson, säger till Jnytt, att han aldrig hört om något liknande under sina tolv år.

– Det var nog en once in a lifetime. Men allt gick bra, den satt still och vi kunde fånga in den.

Så kom spindeln bland äpplena

Även för Jonas Wahlström på Skansenakvariet var det första gången han fått höra om en spindel ligga öppet på det sättet. Enligt honom är det osannolikt att spindeln kommit med äpplena, snarare är det någon som har lagt den där. Och hans gissning är rätt.

På Ica Maxi Jönköpings Facebooksida skriver de själva att någon sett lämna spindeln i affären:

Till dig som har setts lämna denna spindel på högen med äpplen vill vi berätta att ditt husdjur nu fått ett nytt hem på Kolmården. Med förhoppning om en solig sommar och uppmaningen att ta hand om alla husdjur, stora som små

Spindelmysteriet är därmed löst.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ica