33-åring döms för mord på asylboende

NYHETER

En 33-årig man har dömts till 14 års fängelse för knivmordet på ett asylboende i Storå i början av mars.

Han hävdade att han dödade offret i självförsvar, men rätten dömde honom för mord och utvisning.

Det var i början av mars en man höggs ihjäl på ett asylboende i Storå norr om Lindesberg. Mordet skedde i samband med ett knivbråk mellan den nu dömde mördaren och offret.

Hittades på toalett

Offret hittades allvarligt knivskuren inne på en toalett i en lägenhet på asylboendet. I lägenheten fanns spår av strid med omkullvälta möbler och badrummet var nedblodat.

Direkt efter mordet greps två män som befann sig i trapphuset, men de släpptes senare. Mannen som nu döms för mordet anmälde sig själv på polisstationen i Lindesberg.

Innan mordet ska det ha varit bråk i lägenheten. Grannen Salahedin berättade för Aftonbladet i mars att han vaknade av ljud från lägenheten där mordet skedde.

– Jag vaknade av glas som splittrades och smällar. Jag tittade ut och såg tre flickor som grät och jag såg jättemycket blod. Det samlades många personer utanför. Sedan kom polisen, säger grannen till Aftonbladet några timmar efter att mordet hade skett i mars.

Ska utvisas

Mannen döms till fängelse i 14 år och ska därefter utvisas, enligt domen. Den dömde mannen har erkänt att han dödade mannen, men att det var i självförsvar.

Tingsrätten såg annorlunda på saken och dömde mannen för mord. Han ska även betala skadestånd till offrets familj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lindesberg

Brott