Sofie, 20, ville köpa Iphone – erbjöds betala med sex

avViktor Adolfsson

”Vad ska polisen göra, din dumma jävel”

1 av 4

20-åriga Sofie såg att en Iphone 6 var till salu i en Facebookgrupp. Men när hon hörde av sig till säljaren fick hon ett erbjudande som hon valde att polisanmäla.

– Jag tror att många sådana här män tänker att unga tjejer är lätta att lura och är vackra i deras ögon, säger hon till Gefle Dagblad.

Du får telefonen gratis om jag får dig i sängen”.

Det skrev mannen som lagt upp en annons om en ny Iphone 6 för 3 000 kronor på en köp och sälj-sida på Facebook som 20-åriga Sofie är med i.

Enligt Gefle Dagblad hotade hon med att polisanmäla mannen för hans försök att få henne att betala telefonen med sex. När hon skrev det till mannen blev han arg.

Men sug av mig då din hora. Va ska polisen göra, din dumma jävel”, skrev han enligt skärmdumpar tidningen tagit del av. Han skickade även en bild på sitt kön.

– Med tanke på hur många som är med i gruppen är det inte förvånande, men jag trodde aldrig det skulle hända mig. För två år sedan kontaktade en annan man mig och ville köpa använda trosor också. Jag tror att många sådana här män tänker att unga tjejer är lätta att lura och är vackra i deras ögon, säger Sofie till Gefle Dagblad.

Kan vara fejkad profil

Hon tänkte först polisanmäla honom men valde sedan att endast blockera honom på Facebook och skriva ett varningsinlägg till andra användare.

Mannens profil tycks enligt Gefle Dagblad vara fejkad, då han bland annat använt en bild på en annan persons bil som profilbild. I folkbokföringen finns ingen man med det namnet han använt.

Facebookgruppens administratör säger till tidningen att det aldrig funnits några större otrevligheter i gruppen.

– Svensk lagstiftning råder. Användarna ska respektera varandra. Det ska inte vara några sådana här fasoner, säger han till Gefle Dagblad.

Sofie heter egentligen något annat.
Se Sofies konversation med mannen ovan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Iphone