Hope Hicks lockas med bokdeal – kan avslöja Trump

NYHETER

Hope Hicks, en av Trumps närmsta rådgivare, lockas med bokkontrakt värt miljontals dollar för att avslöja hemligheter ur sin ”detaljerade dagbok” från tiden i Vita huset.

– Näst efter Ivanka och Melania är Hope den kvinna som står presidenten närmast, säger en förläggare till Daily Mail.

29-åriga Hope Hicks har under lång tid varit en av Trumps närmaste rådgivare. I onsdags stod det klart att hon ska avsluta sin tjänst som kommunikationschef i Vita huset, vilken hon tillträdde i somras efter Anthony Scaramucci.

Hon väntas lämna tjänsten inom några veckor.

En förläggare ska ha kallat Hicks för den ”mest glamorösa Vita huset-kvinnan sen Jackie Kennedy” och nu kämpar producenter om rätten till hennes historia.

Bokförlag har redan börjat kontakt Hope Hicks i försök att köpa rätten till hennes memoarer om sista tiden i Vita huset. Enligt Daily Mail kan hon förväntas tjäna 10 miljoner dollar på ett bokkontrakt om tiden som rådgivare till Donald Trump. Även tv- och film-producenter ska ha kontaktat Hicks.

– Näst efter Ivanka och Melania är Hope den kvinna som står presidenten närmast. Hon känner till alla hemligheter, alla svagheter, alla turer, säger en förläggare till Daily Mail.

En Hollywood-producent ska ha lockat Hicks med rikedom och kändisskap.

– Vad skulle det krävas för att göra din berättelse som en mini-serie på vita duken? Jag kan fixa kostnaderna, typ imorgon, och göra dig rik och ännu mer känd. Du har en otrolig story. Låt oss prata om det! ska producenten ha sagt, enligt källan som Daily Mail varit i kontakt med.

Skrev dagbok

En källa i Vita huset har sagt till tidningen att Hicks förde en ”detaljerad dagbok” över sin kontakt med president Donald Trump och över sitt arbete i Vita huset. Det skulle kunna vara en stor tillgång om hon väljer att skriva om tiden där.

– Men hon är garanterat under någon slags sekretessavtal, säger källan.

Rysslandsutredningen

Hope Hicks sa upp sig dagen efter att hon vittnat i den pågående Rysslands-utredningen. Enligt vittnesmålet ska Hicks emellanåt varit tvungen att dra vita lögner – men hon bedyrade att hon aldrig ljugit om något som har med Rysslands-utredningen att göra.

Trots att hon sagt upp sig från sin tjänst har hon troligtvis inte pratat med utredare för sista gången.

Som en av få i Trumps innersta krets är det sannolikt att hon har kännedom om många detaljer om Rysslands-utredningen – eftersom Trump kan ha berättat de för henne.

Presidentens jurister ska uppmanat honom att inte prata om utredningen med någon utanför sitt team av advokater, för att inte riskera att sätta sina rådgivare och medarbetare i en situation där de bryter mot lagen.

Men Trump ignorerar ofta den typen av råd när det gäller rådgivare som varit med honom länge – som Hope Hicks.

– Jag tror att presidenten har satt henne i en mycket prekär situation, har en medarbetare på Trump-administrationen sagt i en tidigare intervju, skriver Politico.

Både nuvarande och tidigare anställda ska ha vittnat om att presidenten ofta överskridit gränserna gällande utredningen och börjat prata om Rysslands-utredningen utan förvarning.

Hicks, som en av rådgivarna som varit med Trump allra längst och var en av dem som han litade på mest, var särskilt utsatt.

Så mycket golfar Trump 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM

Hope Hicks