Mia efterlyser sitt arvegods: ”Någon har stulit ett minne”

1 av 2 | Foto: Privat
Mia vill gärna ha tillbaka sina stolar
NYHETER

Någon har snott två av Mia Norrmans stolar som stått i trädgården. Stolarna är ett arvegods och har ett högt värde för henne – nu undrar hon vem som har dem.

– Jag är inte ute efter att straffa någon, säger hon.

Två antika stolar från början av 1900-talet har gått i arv Mia Norrmans familj.

– Jag fick ärva dem av min pappa som fick ärva dem av hans föräldrar. De har stått i syrenbusken i mitt barndomshem under hela min uppväxt, jag fick dem när jag köpte eget hus.

De två stolarna betyder väldigt mycket för Mia, därför blev hon ledsen när hon en dag upptäckte att någon snott dem från trädgården i Sigtuna utanför Stockholm. Exakt när vet hon inte men det var innan midsommar som hennes man frågade om hon sett till dem.

– Först tänkte jag att de stod på framsidan som vanligt men när vi kollade var de borta.

Kommer belöna med kanelbullar

I hopp om att få tillbaka dem har hon sökt på Blocket och Tradera. Dessutom har hon skrivit ett Facebookinlägg som har delats tusentals gånger i olika Facebookgrupper.

Någon har gått in på vår tomt och stulit ett kärt barndomsminne från mig!! Stolarna i den här cafégruppen är borta… Dom har troligen sålts vidare till någon lyckligt ovetande och pryder nu någon annans uteplats/balkong. Men, jag vill såååå gärna ha dom tillbaka! Jag lovar – jag kommer och bakar kanelbullar till barnkalaset, fotbollsmatchen eller hembygdsföreningen eller vad som helst. Bara jag hittar dom igen!” skriver hon i inlägget.

– Det har spridits från norr till söder, än har jag inte gett upp hoppet.

”De har ett högt värde för mig”

Mia har även polisanmält händelsen. Men hon är inte ute efter att hitta de som stal stolarna, utan vem som har dem nu.

– Jag hoppas att de som har köpt dem är så pass ärliga och vänliga att de lämnar tillbaka dem till den rättmätige ägaren. Och att det förstår att de har ett högt värde för mig. Dessutom är det stöldgods.

Om det är så att någon bara ”lånat dem” för eget bruk är det bara att ställa tillbaka dem menar hon.

– Jag är inte ute efter att straffa någon, säger hon och fortsätter:

– Tänk att komma ut en morgon och få se dem, eller om någon kontaktar mig och ber mig hämta dem.

Pengavärdet betyder ingenting

Stolarna är unika, och det finns i princip bara dem i sitt slag. Men det är inte pengavärdet utan själva affektionsvärdet som betyder något för Mia.

– Det är ett kärt barndomsminne som jag har blivit bestulen på.

Läs hela Mias inlägg här nedan.