Attackerade par med kofot i centrala Helsingborg

NYHETER

Under natten till söndag attackerade en man i 40-årsåldern sin ex-fru och en annan man med en kofot. Paret satt i en bil tillsammans med två barn när han plötsligt gick till våldsamt angrepp och slog sönder rutorna på bilen. Mannen är anhållen, misstänkt för grov misshandel.

Händelsen inträffade vid 01.30-tiden natten till söndag i centrala Helsingborg. En man i 40-årsåldern ska först ha prejat en annan bil av vägen och sedan gått till våldsam attack mot bilen med en kofot.

I satt hans före detta fru, en annan man samt två barn.

– Han har attackerat sin ex-fru och en annan man och slagit sönder samtliga rutor på bilen. Han har även hotat dem båda till livet, säger Kenneth Andersson, inre befäl vid Helsingborgspolisen.

"Skulle ha ihjäl honom"

Ett ögonvittne som väntade på bussen när mannen attackerade bilen berättar för Aftonbladet att situationen var mycket hotfull.

– Det verkade som att mannen kört efter bilen och när båda bilarna stannar vid ett rödljus så flyger han ut med en kofot i handen och börjar slå sönder bilrutorna. Det flög en massa glas och folk runtomkring bara skrek, berättar vittnet som vill vara anonym.

Samtidigt som mannen slog sönder rutorna ska kvinnan i bilen ha hunnit ta sig ut från passagerarsätet enligt vittnet. Dock förklarar hen att den aggressiva mannen verkar ha varit ute efter den manliga föraren.

– Det kändes som att han ville ha ihjäl honom och trots att folk ropade på honom så fortsatte han bara att slå och slå, berättar vittnet som säger att föraren blev träffad av kofoten flera gånger.

Enligt vittnet vågade varken ordningsvakter eller folk omkring ingripa.

Vevade med kofoten

– Han stod och vevade med kofoten. Det var helt otippat att han skulle börja slå sönder bilen mitt på öppen gatan. Det var glas överallt.

Mannen och kvinnan som satt i bilen fördes med ambulans till Helsingborgs lasarett. Deras skador uppges inte vara livshotande men mannen ska ha skadats allvarligt då han fått motta slag mot både ansiktet och armarna. Kvinnans skador ska vara lindriga.

Barnen som befann sig i bilen ska vara fysiskt oskadda.

– Men de blev väldigt utsatta för mannens utåtagerande, säger Kenneth Andersson.

Bröt mot kontaktförbud

Den aggressiva mannen greps tillslut av en ordningsvakt som höll kvar honom i väntan på polis och ambulans. Mannen fördes till stationen och anhölls vid lunchtid på söndagen, på sannolika skäl misstänk för grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik, skadegörelse samt olaga hot. Enligt polisen ska han även ha brutit mot ett kontaktförbud mot ex-frun.

Enligt Kenneth Andersson ska ytterligare förhör hållas under dagen.

– Han har inte varit så samarbetsvillig med oss om man säger så.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott