46-åring gripen efter dubbelmord på nunnor

1 av 7
NYHETER

Syster Margaret Held och syster Paula Merrill vigde sina liv att ge fattiga vård.

I torsdags hittades nunnorna knivhuggna till döds i sitt hem i Mississippi.

46-årige Rodney Earl Sanders har nu gripits, misstänkt för att ha mördat de två kvinnorna.

I torsdags morse blev kollegorna vid kliniken i Durant i Mississippi oroliga. Syster Margaret Held och syster Paula Merrill dök inte upp som de annars alltid gjorde.

På kliniken hjälpte de två katolska nunnorna fattiga som inte hade råd att få vård på sjukhus. De vaccinerade dem mot influensa och hjälpte diabetessjuka som behövde insulin.

– Systrarna har i flera år tjänstgjort mycket hängivet här i Mississippi. De älskade människorna i området. De hjälpte dem gratis, säger klinikens ägare, doktor Elias Abboud, rapporterar CNN.

Polis som larmades till deras hem upptäckte att deras ytterdörr var uppbruten och att en bil saknades. Inne i hemmet hittades de två nunnorna, brutalt knivmördade, rapporterar AP.

Kan dömas till döden

Sedan den makabra upptäckten gjordes har polisen arbetat med att få fatt i den skyldige. Myndigheterna i Mississippi gick ut med en belöningssumma på nästan 200 000 kronor för den med uppgifter som kunde leda till ett gripande.

På lördagsmorgonen, svensk tid, kunde den 46-årige Rodney Earl Sanders gripas, misstänkt för att ha mördat de två nunnorna.

– Sanders kom att bli intressant redan tidigt i utredningen, säger polisbefälet Jimmy Jordan.

Det är ännu okänt vilket motiv Sanders haft.

Delstaten Mississippi praktiserar dödsstraff och fälls Sanders för dubbelmordet kan han dömas till döden.

Oviss framtid

I Durant är man chockad över att någon kunnat vilja de två systrarna så ont.

En granne beskriver dem som väldigt snälla.

– De var härliga, väldigt omtänksamma, lätta att ha och göra med. De störde ingen, säger grannen Patricia Wyatt Weatherly till WLBT-TV.

För kliniken i Durant och dess patienter är framtiden oviss. Ägaren Elias Abboud säger att han inte är säker på vad som kommer hända med kliniken, eftersom de två nunnorna haft en så betydande roll för verksamheten.

– Ohämmad kärlek och omtänksamhet för mänskligheten har bemötts med aldrig tidigare skådad hänsynslöshet, säger Mississippis statssekreterare Delbert Hosemann.

ARTIKELN HANDLAR OM