Supersnabba p-piller för män på väg

Publicerad 2016-10-24

Forskare har nått ett genombrott i forskningen efter ett p-piller för män. Det kan förändra miljoner människors sexliv, rapporterar Daily Mail.

I flera decennier har forskare försökt hitta en manlig motsvarighet till p-piller. Men av olika skäl finns ingen produkt med denna funktion på marknaden i dag.

Nu har dock ett stort steg mot en lösning på problemet tagits. Forskare i Storbritannien och Portugal har hittat ett sätt att göra män temporärt infertila.

– Resultaten är uppseendeväckande – och kommer nästan direkt. Om du tar vår tillsats stoppas spermiernas rörelser inom ett par minuter, säger professor John Howl vid universitetet i Wolverhampton.

Tidigast på marknaden 2021

Genom kemiska föreningar stoppas alltså rörelser från spermier. På så vis kan de inte "simma" – och därmed kan de inte befrukta kvinnas ägg. Det ska alltså räcka att ta medlet bara minuter innan sex.

Forskarna hoppas kunna börja med djurförsök inom ett par år. Som tidigast uppger Daily Mail att produkten kan finnas på marknaden omkring år 2021.

– Det är för tidigt att säga om det blir ett piller, en nässpray eller ett implantat, men alla alternativ är möjliga, säger John Howl till Daily Mail.