Polisens tre teorier om försvunna danska Emilie, 17

Uppdaterad 2016-11-14 | Publicerad 2016-11-12

Nu har 17-åriga Emilie Meng varit försvunnen i över fyra månader.

Trots den danska polisens intensiva utredningensarbete har de fortfarande inte kommit närmare en lösning på det mystiska försvinnandet.

Här är polisens tre teorier om vad som kan ha hänt Emilie.

Klockan 03.53 söndag den 10 juli rullade tåget in på stationen i Korsør. Ombord fanns Emilie Meng, 17, tillsammans med tre vänner. Under lördagskvällen hade vännerna varit i Slagelse, de hade varit på kafé och rökt vattenpipa och druckit alkoläsk innan de åt på Mcdonalds och åkte hemåt.

Vid 04-tiden fångade tågstationens övervakningskameror hur tjejerna sa hej då, de tre vännerna tog en taxi medan 17-åriga Emilie ville promenera hem i den ljusa sommarnatten. Hennes vänner såg genom bakrutan på taxin hur Emilie fixade med mobiltelefonens hörlurar medan de rullade från stationen, skriver danska Berlingske.

Klockan 04.03 skickade hon en skärmdump på ett meddelande till en av vännerna i taxin via Facebook messenger. Vännen skickade ett svar som aldrig kom fram.

Sedan dess är Emilie Meng spårlöst försvunnen.

Tre hypoteser

Över fyra månader senare är 17-åringen fortfarande försvunnen och trots att polisen genomfört mängder med sökinsatser, hört vittnen, fått tips och finkammat områden i Korsør och följt upp allt som betecknats som det minsta intressant har de inget svar på mysteriet med vad som hänt Emilie Meng.

Tidigt i utredningen arbetade polisen med möjligheten att hon inte försvunnit av fri vilja.

– Det kan inte uteslutas men det framstår som mer och mer osannolikt, sa utredningsledaren Marianne Roed på polisen i Sydsjälland till Aftonbladet tio dagar efter försvinnandet.

Nu säger polisen till danska BT att de har tre teorier kring vad som kan ha skett sommarnatten den 10 juli.

– Vi arbetar med tre hypoteser. Den första är att hon i hon under en period har valt att hålla sig undan. Den andra är att hon drabbats av en olycka av något slag, och den tredje är att blivit utsatt för brott, säger utredningsledaren Søren Ravn Nielsen till BT.

– Och det här är fortfarande en öppen fråga.

”Arbetar på bred front”

Utredaren ser heller inte några genombrott inom den omedelbara framtiden.

– Vi arbetar på bred front med utredningen men det finns i nuläget inget genombrott. Och vi har heller ingen information att gå ut med en efterlysning om, säger Søren Ravn Nielsen.

Flera personer har tidigare bedömts som intressanta i utredningen. Så sent som i förra veckan genomförde polisen en husrannsakan hos en 67-årig man som bor längs en väg som polisen tror att Emilie Meng skulle kunna ha gått för att ta sig hem natten hon försvann.

Inga spår

Dagen efter att polisen bekräftat att de genomförde en insats hos mannen och på flera andra adresser i Korsør gick de ut med ett nytt pressmeddelande:

”Vi kan slå fast att det inte har hittats något av intresse som kan kopplas till Emilie Mengs försvinnande på adresserna på Tårnborgvej”.

I nuläget har de inga uppslag i utredningen som de vill gå ut med och enligt polisen är alla tidigare misstänkta avskrivna.

– Vi arbetar fortfarande hårt med att ta reda på vad som ligger bakom Emilies försvinnande och hoppas hitta svaret, men det finns inget som pekar i någon särskild riktning just nu, säger Søren Ravn Nielsen till BT.

 PLUS:  Försvunna barn

Följ ämnen i artikeln