Svensk man hittad död i Oslo

Av: Kenan Habul, Susanna Hållbus

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

En 33-årig svensk man hittades död i Oslo på måndagsmorgonen.

Det var renhållningsarbetare som fann honom vid en sopstation.

– Utredningen visar att den döde har varit utsatt för brott. Det styrks även av obduktionen, säger polisinspektör Grete Lien Metlid till tidningen VG.

Strax före 07.30 på måndagsmorgonen gjorde renhållningsarbetare det makabra fyndet. Intill en soptunna fanns en död man, en 33-årig svensk.

– Han var okänd för oss, och vi fick identiteten i dag, säger polisinspektör Grete Lien Metlid.

33-åringen är hemmahörande i Mellansverige.

– Vi vet inte vad han utsatts för. Vi kan inte fastställa att det rör sig om ett mord, men att han har blivit utsatt för något straffbart, det är polisen säker på, säger Grete Lien Metlid.

Fastställt trolig dödsorsak

Kroppen obducerades under tisdagen.

– Vi har fastslagit en trolig dödsorsak. Alla tester och undersökningar är inte färdiga. Vi vill inte gå ut med dödsorsaken i nuläget. Vi vill vänta med hänsyn till utredningen, säger Grete Lien Metlid, inspektör vid Oslopolisen.

Omständigheterna och tidpunkten runt dödsfallet är ännu oklara. Mannen dödades förmodligen inte på adressen han hittades.

– Han är troligen flyttad till fyndplatsen. Det vi kan säga i nuläget är att han varit död en tid, förmodligen ett par dagar, säger Grete Lien Metlid.

Enligt VG hittades mannens kropp under en hög med pappkartonger invid en sopstation på en bakgård i Oslo. Svensken ska ha kommit till Norge i slutet av förra veckan.

– Vi vet att han har varit i Oslo flera gånger förut. Nu utreder vi exakt när han kom hit, säger Grete Lien Metlid på Oslopolisen.

Mannens anhöriga är underättade.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN