Cancerfonden

Erik bär en vän på ryggen – för en god sak

Av: 

Andreas Randhir Granfors

NYHETER

”Kan bli långsammaste varvet någonsin”

Erik Fellman samlar in pengar till Cancerfonden på ett ganska ovanligt sätt. Han ska nämligen bära sin vän Helena runt Kungsholmen i Stockholm – på ryggen med hjälp av en hemmasnickrad ryggsäck.

– Jag räknar med att göra det långsammaste varvet runt Kungsholmen någonsin, säger Erik.

Både Erik och hans vän Helena har haft familjemedlemmar som drabbats av cancer. Därför vill Erik nu samla in pengar till Cancerfonden och han har valt ett tämligen okonventionellt sätt att göra det på. Med hjälp av en modifierad ryggsäck ska han bära Helena runt Kungsholmen, en promenad på cirka en mil.

– Det började med att jag ville simma runt Kungsholmen men ville inte simma själv. Då sa Helena att hon simmar runt med mig om jag först klarar av att bära henne runt Kungsholmen, säger Erik.

Målet: 60 000 kronor

Erik skapade evenemanget ”Bär en vän för Cancerfonden” där han vill uppmärksamma sin något ovanliga promenad. Hittills har han samlat in 5 000 kronor, som är en bra bit på vägen mot målet.

– Helena gick en lång vandring på Nya Zeeland där hon samlade in 160 000 kronor. Vi har fått in nästan 5 000 kronor nu på bara några dagar. Målet är att få in 60 000 kronor, det blir tusen kronor per kilo jag ska bära runt Kungsholmen, säger Erik.

”Tränat som en tok”

Erik tog hjälp av sin händige pappa och byggde om en gammal ryggsäck genom att sätta dit en aluminium-ram och en träbit med cykelsadel på där Helena ska sitta.

– Jag räknar med att gå i ungefär två kilometer per timme. Förhoppningsvis kommer det dra till sig blickar, vilket kan göra att vi får in mer pengar. Jag har tränat som en tok i ett halvår för det här, säger Erik.

”Riskerar att bli uttråkad”

Helena, som ska tillbringa uppskattningsvis sju timmar på Eriks rygg, kommer inte kunna lata sig genom färden.

– Det finns ju risk att hon blir uttråkad, för jag kommer nog inte vara så pratsam när jag går. Hon får live-uppdatera promenaden med sin telefon.

Om promenaden går som planerat kommer Erik och Helena att simma runt Kungsholmen senare under sommaren.

– Vi har inte satt datum för det än men vi måste vänta tills det blir varmare i vattnet.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Följ oss på Facebook

Publisert:

LÄS VIDARE

Edvin, 10, sondmatas – samlar in pengar till mat till flyktingar

ÄMNEN I ARTIKELN

Cancerfonden